Vijf nieuwe Fairtrade-deelnemers

Als afsluiting van de landelijke Fairtrade-week, waaraan ook Bodegraven-Reeuwijk meedeed.

Bodegraven-Reeuwijk – Wethouder Oskam deelde vrijdagmiddag een Wij doen mee-raamsticker uit aan een aantal nieuwe Fairtrade-deelnemers. Dit waren De Buren, Bistro Joy’Si en Grandcafé Restaurant Amigos in Bodegraven en het Huis van Alles in Driebruggen. Half november volgt ook Restaurant ’t Zwaantje.

Eerlijke inkoop
De horecaondernemers hadden de afgelopen maanden gezorgd dat ze zouden voldoen aan de criteria, door producten met het Fairtrade-keurmerk in te kopen, zoals koffie, thee, chocolade, koekjes of ingrediënten zoals ananas.  Zij zijn zich bewust van de impact van hun inkoop en dragen dat graag uit aan hun klanten.

Drink ook eerlijke thee
Het Huis van Alles in Driebruggen heeft afgelopen week, net als alle andere Huizen van Alles, meegedaan aan de Fairtrade-week door hun bezoekers Fairtrade-thee aan te bieden. Thee was het thema van deze week. Dit Huis van Alles bleek al voldoende andere FT-producten te gebruiken zodat ze direct deelnemer konden worden.

U wordt ook opgeroepen om vaker Fairtrade-thee te kopen. De theeproducenten krijgen naast de minimumprijs ook € 0,50 premie voor elke verkochte kilo thee. Op de theeplantages kan daardoor gezorgd worden voor een leefbaar inkomen en een goed milieu. Alleen samen kunnen we werken aan een eerlijke wereld, met gelijke kansen voor iedereen.

Duurzame Ontwikkelingsdoelen
De werkgroep Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk heeft wethouder Oskam vooraf nog een affiche aangeboden over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN, met het verzoek om als Gemeente hieraan meer aandacht te besteden.  Doelen als Geen armoede, Geen honger,  Goede gezondheid en welzijn of Kwaliteitsonderwijs moeten voor iedereen worden gerealiseerd, hier en daar. Fairtrade draagt bij aan  9 van deze doelen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp