Live Kerkdiensten volgen via EditieGroeneHart.nl

Bodegraven-Reeuwijk – Vanaf zondagmiddag 7 november start EditieGroeneHart.nl met het online aanbieden van de kerkdiensten, vieringen en missen van de kerken in Bodegraven-Reeuwijk. “Als lokale omroep vinden we het belangrijk dat we ook mensen die geloven een zo breed mogelijk podium aanbieden, waar zij naar keuze een kerk kunnen volgen.”

Een unieke opzet. Veel lokale omroepen geven vooral via een televisiekanaal kerkdiensten door, maar hierdoor is men beperkt tot het uitzenden van een kerkdienst per zondag op een bepaald tijdstip. Online streamen kent deze beperking niet. Alle kerken in de gemeente die hieraan willen deelnemen kunnen gebruik maken van de mogelijkheid die de omroep biedt.

Daardoor kunnen niet alleen mensen die om welke redenen dan ook niet fysiek een kerk kunnen bezoeken, toch iedere zondag ‘aanwezig’ zijn. Bovendien biedt deze opzet mensen die niet gebonden zijn aan een specifieke gemeenschap de ruimte een keuze te maken welke viering, mis of dienst ze willen volgen.

EditieGroeneHart.nl start 7 november met de eerste twee kerken. De Dorpskerk in Bodegraven en de Bethlehemkerk in Nieuwerbrug. Het team van EditieGroeneHart.nl bereidt op het moment meerdere streams van andere kerken voor en die zullen in de komende periode stapsgewijs worden toegevoegd.

De deelnemende kerken laten weten blij te zijn van deze stap. “We bereiken nu meer mensen en onze kerk is hierdoor voor een veel grotere groep toegankelijk.”

De streams zijn te volgen via de link https://editiegroenehart.nl/diensten/.

(Of aan de onderkant van de homepage (de footer) van onze website via de optie ‘Kerkdiensten’).

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp