GroenLinks aanwezig bij klimaatmanifestatie in Amsterdam

Bodegraven-Reeuwijk – Samen met naar schatting 40.000 mensen liep een delegatie van GroenLinks Bodegraven-Reeuwijk vandaag mee met de klimaatmanifestatie in Amsterdam. De stoet liep van de Dam naar het Westerpark en was een statement ter afsluiting van de Klimaatweek en de Klimaattop die deze week in het Schotse Glasgow werd gehouden. De deelnemers maken zich grote zorgen over het klimaat, de gevolgen hiervan voor de wereld, maar vooral over de traagheid van de politiek. De tocht is dan ook vooral bedoeld als een oproep aan de politiek om meer maatregelen te nemen, waarmee de uitstoot van broeikasgassen naar beneden wordt gebracht en de opwarming van de aarde zoveel mogelijk wordt beperkt.

Merel van Dijk-Baak, fractievoorzitter van de lokale afdeling van GroenLinks in de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk gaf aan dat “Het mooi en fijn om deelgenomen te hebben om de klimaatverandering en de broodnodige actie om dat te beperken onder de aandacht te brengen. Het was inspirerend om met zoveel mensen tegelijk een punt te maken.”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp