Bryan Nagel start crowdfunding voor liefde van zijn leven

Bodegraven/Gouda – Bryan Nagel 25 jaar oud is opgegroeid in Bodegraven en woont momenteel in Gouda en is een crowdfunding gestart voor de liefde van zijn leven in Zuid-Afrika.  Tanya en Bryan hebben elkaar leren kennen in 2019 en hebben inmiddels ruim twee jaar een lange afstandsrelatie. Helaas is bij Tanya de diagnose van Speekselklierkanker vastgesteld. 

Bryan is voor Tanya een crowdfunding gestart op de website ‘GofundMe’ om geld op te halen voor een behandeling zodat zij weer beter kan worden. Ze leeft samen met haar moeder en zus in het kleine stadje Oudtshoorn in Zuid-Afrika. Ze moet zo snel mogelijk geholpen worden en daar is in totaal rond de €19.500 (350.000 Zuid-Afrikaanse Rand) voor nodig. Helaas werkt het zorgsysteem in Zuid-Afrika anders dan hier in Nederland. Een zorgverzekering hebben ze niet. Dit kunnen ze simpelweg gewoon niet betalen. Haar moeder stond simpelweg voor de volgende keuze: of een opleiding voor mijn dochters of een zorgverzekering. Ze koos uiteraard voor een school en goede toekomst voor haar dochters. Het is gewoon heel bizar dat dit daar zo werkt. Het breekt mijn hart. Ik voel me dan ook machteloos.

Het enige wat ik voor mijn meisje kan doen is geld inzamelen op afstand. We hebben al een flink bedrag opgehaald en daar zijn wij heel dankbaar voor. Doel is nu om een nog groter bereik te krijgen en mensen buiten onze eigen (facebook) kringen bereiken. 

METEEN DONEREN  

Bryan en Tanya

Tanya is momenteel 20 jaar oud, is van Zuid-Afrikaanse komaf en woont in Zuid-Afrika. Tanya was hier destijds aupair bij een gastgezin in Utrecht. Tijdens haar aupair periode was ze 18 jaar oud. Ze had hier de tijd van haar leven! Sinds de avond van 18 oktober 2019 zijn wij nog steeds dolgelukkig samen. Videogesprekken en WhatsApp houden ons elke dag in verbinding met elkaar. Het plan was dat ik haar in juli 2020 al zou bezoeken in Zuid-Afrika. Helaas kwam toen de corona pandemie die ons door sluitingen van de grenzen en andere corona gerelateerde maatregelen 11 maanden van elkaar gescheiden heeft gehouden. In december 2020 kon zij dan eindelijk naar mij toe komen voor 3 maanden. 

Na een stressvolle visumprocedure was het dan eindelijk gelukt. Het was immers een periode waarin de grenzen letterlijk elke seconde gesloten konden worden. Het is niet fijn om met deze wetenschap een visumaanvraag te doen als je degene van wie je zo intens veel houdt al 11 maanden niet hebt vast kunnen houden. We keken samen, tijdens het videobellen, naar persconferenties van onze regeringen alsof het belangrijke voetbalwedstrijden waren. De spanning was gewoon zo intens. Gaan we elkaar zien? Of gaan er maatregelen komen waardoor we elkaar nog langer niet kunnen vasthouden.

Afgelopen zomer, juli 2021, heb ik mijn schoonfamilie in Zuid-Afrika dan ook eindelijk ontmoet. Het was daar fantastisch! We hebben zo genoten van elkaar. De korte periodes die we met elkaar doorbrengen (als dit überhaupt al mogelijk is in de periode waarin we nu leven) zijn zo bijzonder. Elk afscheid is een pijn die met geen pen te beschrijven is. Toch maakt dit onze relatie ook weer erg bijzonder.

Tanya is een levenslustige, jonge, spontane, positieve en zorgzame jonge meid en zit momenteel in het tweede jaar van haar opleiding Business Management, waar ze het overigens erg goed doet! Ze spreekt veel af met vriendinnen, gaat uit en geniet van het leven zoals een 20-jarige dat hoort te doen. Helaas is al het voorgenoemde op een laag pitje komen te staan vanwege de corona pandemie. Hierdoor studeert zij nu thuis, in haar eigen slaapkamer. Gelukkig zijn haar moeder en zus ook thuis. Ze is dus niet helemaal alleen. Haar school en campus zijn gelegen in het bovenste gedeelte van Zuid-Afrika. Dit is 12 uur rijden vanaf haar woonplaats. Dit maakt het haast onmogelijk om met haar vrienden af te spreken. Ondanks dit, is Tanya altijd positief gebleven. Dat is ook hoe ik haar ken! Lach op het gezicht en gaan! We hadden namelijk allebei iets om naar uit te kijken: Tanya zou 12 november naar Nederland komen om mij te bezoeken voor twee maanden! Ik was al druk bezig met alle benodigde documenten te verzamelen om haar toeristenvisum aan te vragen. Naast dit alles wordt Tanya in januari volgend jaar 21. Dit betekent voor ons dat we de immigratieprocedure dan eindelijk in gang kunnen zetten! Dit is de fase waar we al twee jaar naar uitkijken. Elke dag naast elkaar wakker worden is onze droom, en dat komt nu ineens heel dichtbij! Na twee jaar vallen en opstaan, grenzen die sluiten, het gemis van fysieke aanrakingen en veel videobellen is het dan bijna zover! We hebben het gevoel dat we de hele wereld aankunnen met zijn tweeën. We hebben al zoveel mentale hindernissen moeten doorstaan. Het heeft ons dichter bij elkaar gebracht dan ooit, ondanks de ruim 13.000 km die tussen ons in zit.

In de tussentijd maakte Tanya nog wel een afspraak met de dokter. Ze had sinds 2018 een bultje onder haar linker oor zitten. In 2018 is zij hier al voor naar de dokter gegaan, maar hier gaven zij aan dat dit niks bijzonders was. Het bultje groeide niet en deed geen pijn. Tot ongeveer 2 maanden geleden. Het bultje begon plotseling te groeien en pijn te doen. ‘Het zal wel niks ernstigs zijn’ is dan onze eerste reactie. ‘Je bent jong’. Met deze zelfverzekerdheid ging Tanya dan ook naar de dokter. Eenmaal bij de dokter aangekomen, bleek het volgens de dokter inderdaad niets te zijn om je druk over te maken: een cyste. Hij zou hem een week later wegsnijden. “Precies wat we al dachten!” zeiden we tegen elkaar.

Een week later kwam Tanya, die zich eigenlijk al bezig hield met haar bezoek aan Nederland, bij dokter om de cyste weg te laten snijden. “Het is wel vreemd spul wat ik hier nu uit haal.” was de reactie van de dokter. “Dit klopt niet.” voegde hij er aan toe. De dokter stuurde de inhoud van het bultje naar het lab. Door deze kleine ingreep heeft Tanya nu permanente schade aan een zenuw gelegen nabij haar linkeroor. Er zit geen gevoel meer in. Het is mega vervelend… maar het is dan maar zo, zei Tanya.

Op 8 september was ik in mijn huis bezig. Ik wist dat Tanya haar doktersafspraak had vandaag, maar dat zou allemaal wel loslopen. Ik was er eigenlijk niet zo mee bezig. Ik bedoel, wat kan er nou gebeuren? Later in de middag gaat mijn telefoon: Tanya belt. Normaal belt ze met een video oproep, nu was het een spraakoproep. Iets in mij zei dat er iets niet goed zat. Ik nam op en hoorde een kleine stilte met wat gesnik. “Hello?” zei ik. “Baby?”. “Its cancer” waren haar woorden. Dan staat alles even stil. Dit is iets wat niemand aan zag komen. De wereld zakt op zo’n moment onder je voeten vandaan. Pure paniek. Dit is wel het laatste wat we hadden verwacht. 20 jaar, gezonde leefstijl en zo energiek. Dit kan niet, dacht ik.. dit kan niet.. Maar het is echt zo. Dit is de wereld.. ‘We kunnen de wereld aan en niets houdt ons tegen’ is wat je denkt op deze leeftijd. En dat is ook zo, maar dit is wel een hele bizarre klap.

Op 8 september 2021 is Tanya op 20 jarige leeftijd gediagnostiseerd met speekselklierkanker. Het ingezamelde geld gaat naar haar kankeroperatie, parotidectomie, een procedure waarbij speekselklieren in haar gezicht en nek worden verwijderd. Het geld gaat ook naar haar vervolgbehandelingen voor kanker, waaronder bestralingstherapie, toekomstige oncologische controles, waaronder bloedonderzoek en CT-scans om de 3 maanden. De bestralingstherapie zal 5 dagen per week zijn, gedurende 6 weken. In december a.s. wordt ze geopereerd in Kaapstad. Ze halen dan haar klieren weg in haar gezicht/nek. De volgende stappen zijn plaatselijke bestralingen en een check op eventuele uitzaaiingen. 

De reden van deze crowdfunding is vanwege het simpele feit dat haar familie het bedrag wat hiervoor nodig is niet kan betalen (19,500 euro = 350,000 Afrikaanse Rand). Voornoemde bedrag is vastgesteld door de betrokken instanties die een behandeling voor Tanya kunnen realiseren. Mijn schoonmoeder zorgt alleen voor Tanya en haar zus. Ook op financieel gebied staat zij er alleen voor. Wat betreft verzekeringen is het daar helaas anders geregeld dan in Nederland. Het komt er in het kort op neer dat mijn schoonmoeder voor de volgende keuze stond: of een zorgverzekering of een opleiding voor mijn dochters. Dit breekt mijn hart weer terwijl ik het typ. Dit is onze enige manier om haar eventueel weer beter te krijgen en haar in ieder geval de behandeling te geven die ze verdient!

Ik hoop dat ik met dit verhaal een beetje duidelijk heb gemaakt wie mijn vriendin is en hoe de situatie er in zijn geheel voor staat. Alle hulp is welkom en wordt zeer gewaardeerd! Ik ben in ieder geval blij dat er een platform als GoFundMe bestaat om je verhaal te doen en steun te krijgen van anderen!

Liefs,

Bryan en Tanya

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter