Samen aan de slag voor een zwemdiploma

Bodegraven-Reeuwijk – Sivan is een ontzettend lieve jongen die passende begeleiding en aandacht nodig heeft. De buurtsportcoaches van Sport en Welzijn zijn aan de slag gegaan om een geschikte zwemles te vinden én een betrokken vrijwilliger. Nu spettert hij vrolijk in het water met een bevlogen en betrokken begeleider.

Op de foto van links naar rechts: buurtsportcoach Ylaila, vrijwilliger Mart, Sivan en zijn moeder.
 

Een zeer opgewekte en behulpzame jongen van 10 jaar met het syndroom van Down zocht samen met zijn moeder naar een geschikte zwemles. Aangezien hij een juiste vorm van begeleiding en aandacht nodig heeft, was dit helaas niet 1,2,3 voor elkaar.

De moeder van Sivan:
Reguliere zwemles is voor hem niet haalbaar. Hij heeft één op één aandacht nodig om de aanwijzingen goed op te volgen. Er werden wel verschillende vormen van zwemles aangeboden waaronder privéles of dat ik mee zou zwemmen in een groep. Vaak waren deze lessen ver uit de buurt of erg duur. Bovendien vond ik dat het mogelijk moest zijn om gewoon in de eigen omgeving les te krijgen, zo leert hij ook kinderen uit de buurt kennen.

Op een gegeven moment heeft de moeder van Sivan contact gezocht met de buurtsportcoaches van Sport en Welzijn. Vanaf dit moment is het balletje gaan rollen. Helaas kwam een periode van corona ertussendoor, maar nu is toch echt de ideale zwemles gevonden! Vanuit een samenwerking tussen de Sport en Welzijn en SAM Welzijn is een begeleider naar voren gekomen die graag met Sivan gaat zwemmen. Mart is de vrijwilliger die erg enthousiast is over de rol die hij nu heeft als begeleider van Sivan tijdens het zwemmen. Begeleider Mart: ‘Sivan, een heerlijk vrolijk jong mens, waar ik energie van krijg, je met beide benen op de grond zet en de wereld in een heel ander perspectief plaatst. Eén van mijn mooie ervaringen is het begeleiden van jonge mensen met een hulpvraag, die ook nog raakvlakken hebben met een vorm van sport. Mijn doel is om Sivan een diploma te laten halen!

De moeder van Sivan:
Sivan heeft nu meerdere zwemlessen gehad samen met Mart die als begeleider meezwemt tijdens de zwemles. In een leuke groep met andere kinderen die ook speciale aandacht nodig hebben. Sivan vindt het echt geweldig en heeft zo te zien een prima klik met zijn begeleider. Ik hoop dat Sivan straks veilig en met veel plezier zelfstandig kan zwemmen!

Ben jij op zoek naar een geschikte sport voor jezelf of voor een ander? Neem dan contact op met de buurtsportcoaches van Sport en Welzijn en zij helpen je graag verder! Stuur een mail naar buurtsportcoach@senw-br.nl of kijk op www.senw-br.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter