Burgemeester voor de klas

Bodegraven-Reeuwijk – Op maandag 8 november a.s. om 10.00 uur geeft burgemeester Van Heijningen een gastles bij IKC Schatrijk. Dit doet hij in het kader van de Week van Respect, die van 8 tot en met 14 november loopt. Deze eerste gastles is de start van een kleine tournee langs een aantal basisscholen in de gemeente waarbij zowel de burgemeester als enkele wethouders voor de klas zullen staan.

Jong geleerd is oud gedaan
Burgemeester Van Heijningen zal met de kinderen van groep 8 van IKC Schatrijk in gesprek gaan over allerlei onderwerpen binnen het thema respect. De burgemeester vindt dit leuk en leerzaam om te doen. “Respect is een belangrijke basis om met elkaar om te gaan. Zeker in deze tijd. Als we onszelf en elkaar respecteren, of we het nu wel of niet met elkaar eens zijn, dan wordt de wereld vanzelf een beetje mooier. En ik denk dat we daar momenteel meer dan gemiddeld behoefte aan hebben. Ik ben benieuwd hoe deze jonge inwoners over respect denken en waar zij mee bezig zijn. Zij zijn de toekomstige volwassenen die onze samenleving van morgen maken. Door met hen in gesprek te gaan over dit onderwerp hoop ik mee te bouwen aan een toekomstbestendige, respectvolle samenleving. Jong geleerd is oud gedaan, “aldus burgemeester Van Heijningen.

Bij IKC Schatrijk kijkt men uit naar de komst van de burgemeester. Directrice van IKC Schatrijk Marieke de Groot: “De kinderen verheugen zich erg op het bezoek. Het maakt indruk op hen dat de burgemeester langskomt en met hen in gesprek gaat. Ik hoop dat zij hierdoor ervaren dat ook zij, hoe jong ze ook zijn, gezien en gerespecteerd worden. Bij ons geldt de regel: ‘Ik gedraag me’. En dat doen we door een ander te helpen, elkaar aan te kijken en te luisteren naar de ander. Met de gastles van de burgemeester wordt dat tastbaar voor hen.”

Naast IKC Schatrijk doen nog een aantal scholen in gemeente Bodegraven-Reeuwijk mee aan de Week van Respect. Burgemeester Van Heijningen en vier wethouders geven gastlessen op deze scholen. Wegens de goed gevulde agenda’s worden de lessen gespreid over de Week van Respect en de week direct erna. Door de coronamaatregelen kan de vorm van de gastles veranderen van letterlijk voor de klas staan naar digitaal op afstand.

Week van Respect
De Week van Respect is een jaarlijkse nationale bewustwordingscampagne die opgezet is als reactie op de toenemende intolerantie en spanningen in de maatschappij. Om zo te voorkomen dat mensen steeds verder van elkaar verwijderd raken en spanningen toenemen. De campagne richt zich op de jongeren: de generatie van de toekomst. De Week van Respect is een initiatief van de Respect Foundation. Zij organiseren de Week van Respect sinds 2006. Meer informatie over de Week van Respect is te vinden op www.weekvanrespect.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp