Projectbord Raadhuisweg / Zoutmansweg beklad

Reeuwijk-Brug – Nog steeds houdt de Raadhuisweg/Zoutmansweg de gemoederen flink bezig in Reeuwijk-Brug. Donderdagmorgen bleken de projectborden van de gemeente waarop de werkzaamheden worden aangekondigd beklad te zijn met de tekst ‘Dodenweg’. Onbekend is wie de tekst heeft aangebracht en inmiddels is het bord door de gemeente schoongemaakt.

Letterlijk en figuurlijk scheiding
De weg brengt letterlijk en figuurlijk een scheiding teweeg binnen. Veel inwoners zijn blij dat na een jarenlange procedure de weg eindelijk wordt aangepakt. Vooral de rood-wit gestreepte plastic blokken die de ‘snelheid’ eruit moeten halen, zijn veel mensen een doorn in het oog.

Foto: Marco de Haas

Toch is er tegelijkertijd veel weerstand tegen de wijze waarop de Raadhuisweg/Zoutmansweg na de herinrichting eruit gaat zien. De voorgenomen fietsstroken worden door een grote groep gezien als levensgevaarlijk. Liever ziet men het huidige fietspad inclusief bomen behouden.

De provincie Zuid-Holland gaat een groot deel van de werkzaamheden subsidiëren, omdat de weg is aangemerkt als ‘snelfiets’route tussen Woerden, Bodegraven en Gouda.

Foto : Marco de Haas

Bewonersavond
Donderdag 11 november tussen 19.00 uur tot 21.30 uur heeft de gemeente een voorlichtingsavond georganiseerd in zalencentrum De Brug. Aanwonenden hebben hierover een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

Op vertoon van een coronatoegangsbewijs bent u welkom om deze informatieavond bij te wonen. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen en de coronamaatregelen wordt bekeken of de geïnteresseerden tegelijk geïnformeerd kunnen worden of dat de aanwezigen in twee groepen verdeeld worden.

U kunt u per mail aanmelden – voor vrijdag 5 november 2021 – via sjongeneel@bodegraven-reeuwijk.nl. Daarin vermeldt u ‘Bewonersavond Zoutmansweg en Raadhuisweg’ en het aantal personen waarmee u zich aanmeldt. We laten u vervolgens uiterlijk maandag 8 november weten hoe laat u in De Brug wordt verwacht.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp