Ipse de Bruggen geen voorstander controle coronapas medewerkers

Regio – Zoals in de persconferentie te horen was, is de overheid aan het onderzoeken of de coronapas ook door werkgevers in de zorg gecontroleerd moet worden. Ipse de Bruggen, een van de grootste zorgverleners in de gehandicaptenzorg, is als werkgever geen voorstander om de QR-code bij hun medewerkers in het dagelijks werk te checken. Ipse de Bruggen is voor vaccinatie en motiveert haar medewerkers om te vaccineren. Als medewerkers daar niet voor kiezen, gaat de organisatie er vanuit dat men zich aan alle basisregels houdt. Er wordt gewerkt vanuit vertrouwen, en daarom is Ipse de Bruggen tegen een dagelijkse check met een QR code. 

Vertrouwen en verantwoordelijkheid
‘We gaan ervan uit dat iedereen zich laat testen bij klachten en thuisblijft in afwachting van de uitslag’, geeft Jan van Hoek, voorzitter raad van bestuur Ipse de Bruggen aan. ‘We willen medewerkers niet dwingen zich iedere dag te laten testen of de QR-code te laten zien. In Nederland is een keuzevrijheid rondom vaccinaties, daarom vinden wij dat wij als werkgever niet vanuit wantrouwen de QR controle zouden moeten invoeren. Wij zijn en blijven voor vaccinatie, en voor vertrouwen in onze medewerkers. Daarom roepen we hen steeds op hun verantwoordelijkheid te nemen.’ 

Ipse de Bruggen is één van de grootste zorgverleners in Zuid-Holland. Al meer dan honderd jaar zijn wij er voor mensen met een (lichte) verstandelijke of meervoudige beperking. Vaak hebben zij een complexe zorgvraag. Dankzij onze ervaring en deskundigheid hebben we ons ontwikkeld tot een krachtige zorgorganisatie met een coördinerende en verbindende rol. Het is onze overtuiging dat ieder mens meer kan dan hij of zij denkt, hoe klein een extra stapje ook is.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp