Zuid-Holland plasticvrij: dat doen we samen

Iedereen kent het probleem van plastic in de zee. Maar ook in onze sloten en plassen drijft te vaak plastic rond. Een gevaar voor planten en dieren. Daarom ondertekende Rijnland deze week een intentieverklaring om de eerste Plasticvrije corridor van Nederland te realiseren. Een gebied dat helemaal plasticvrij wordt gemaakt.

Plasticafval in de natuur is een lastig probleem dat we alleen samen kunnen oplossen. Gedeputeerde Meindert Stolk: “Plastic zwerfafval houdt zich niet aan gemeentegrenzen. Het waait van de berm in het water en stroomt van de ene rivier de andere in. Daarmee is het een probleem van ons allemaal. Het is goed dat we vandaag met zoveel partijen afspreken te gaan werken aan een oplossing. Op naar de eerste Plasticvrije Corridor!”

Plasticvrije zone
Samen met gemeenten Alphen aan de Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Rotterdam, Waddinxveen, hoogheemraadschappen van Delfland, Schieland en de Krimpenerwaard, Rijkswaterstaat, Wageningen Environmental Research en provincie Zuid-Holland gaan we de eerste Plasticvrije Corridor van Nederland realiseren. De inzet is het gebied rondom de Gouwe, Hollandse IJssel en Nieuwe Maas richting de Noordzee. Donderdag 28 oktober werd hiervoor een intentieverklaring ondertekend.

De samenwerking zet in op een schone, groene en gezonde leefomgeving. En op het voorkomen van plasticafval in de natuur. Dat doen we door te vertellen welke impact plastics op het milieu hebben. Door bedrijven te betrekken en door nieuwe partijen te inspireren om bij te dragen aan de plasticvrije droom.

De kracht van Groene Cirkels
De Plasticvrije Corridor is onderdeel van het programma Groene Cirkels. Hier werken bedrijven, overheden en onderzoekers samen aan een duurzame en gezonde leefomgeving. Kijk hier voor meer informatie over Groene Cirkels.

Bron: Hoogheemraadschap Rijnland

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp