Sieb Griede (13) tweede op NK judo tot 15 jaar in de klasse +66kg!

Bodegraven-Reeuwijk – Op zaterdag 29 oktober 2021 kwamen er drie judoka’s van Chikara Sport in actie in het Groningse Leek. In de ochtend waren Bianca Kamal Ghatias (-63 kg) en Jos van Wensveen (-50 Kg) aan de beurt. In het middagblok was het de beurt aan Sieb Griede.

Bianca verloor helaas 2 partijen. Jos verloor zijn eerste, wist er daarna één te winnen maar verloor daarna helaas weer. Weer een ervaring rijker en op naar het volgende toernooi!

‘s Middags ging Sieb Griede voortvarend van start in de Topsporthal in Leek. Zijn eerste partij won hij met twee waza-ari’s. De eerste met een mooie seoi-nage (schouderworp) en de tweede met een ko-uchi-gari (binnenwaartse beenworp). In zijn tweede partij kwam hij weer met een wazari (half punt) op voorsprong en gaf daarna vliegles aan z’n tegenstander met een hele mooie ura-nage (tilworp)! Ippon!

De derde partij was een spannende, door goede aanwijzingen van de coach van zijn tegenstander, kwam Sieb met een waza-ari achter. Gelukkig wist hij, met een seoi-nage (schouderworp), ook een waza-ari te scoren en kwam hij gelijk te staan. In de Golden Score kreeg Sieb 2 shido’s (strafpunten). Bij een 3e shido heb je de wedstrijd verloren. Sieb maakte na 2 minuten extra tijd een ko-uchi-gari (beenworp) en wist de wedstrijd te winnen! Hiermee plaatst hij zich voor de halve finale!

Sieb is op dreef en weet ook deze te winnen!
Zichtbaar blij met z’n winst realiseert hij zich dat hij in de finale staat. Zijn tegenstander is een sterke, zware judoka. Sieb gaat hard en fel van start en maakt hele goeie acties. Hij weet enkele keren zijn tegenstander uit balans en richting de mat te krijgen, maar helaas niet genoeg voor een score. Zijn tegenstander werpt hem met een mooie worp en daarna komt Sieb in de houdgreep, hieruit weet hij niet te meer ontsnappen.

Met respect en applaus voor z’n tegenstander  en een big smile stapt Sieb de mat af. Uiteraard is ook trainer en coach Eric Zwaan enorm blij en trots op Sieb en het behaalde resultaat!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp