Gladheid: Wij staan er weer klaar voor

Bij gladheid en dreigende gladheid worden de wegen binnen onze grenzen gestrooid. Bunnik BV voert dit uit voor de gemeente. 

Om alle inwoners van de gemeente zo goed mogelijk te kunnen bedienen, zijn er tien strooiroutes gemaakt. Deze strooiroutes en het Gladheidbestrijdingplan vindt u hier: www.bodegraven-reeuwijk.nl/gladheidbestrijding.  

Preventief 
Om goed voorbereid te zijn op gladheid wordt er preventief gestrooid. Dit gebeurt na meldingen van de Meteodienst en de politie bij dreigende gladheid. De lokale coördinator van de gemeente controleert de situatie. Ook meldingen vanuit de gemeente en inwoners tellen mee. Hierna komen de strooiploegen direct in actie. In principe strooien zij alleen de geplande routes. Bij extreme weersomstandigheden maken ze, nadat de strooiroutes zijn geruimd, zoveel mogelijk straten sneeuwvrij.  

Houd samen uw straat schoon 
Zelf kunt u ook helpen om gladheid tegen te gaan. Als elke inwoner de stoep voor de eigen woning sneeuw- en ijsvrij houdt, blijft deze voor alle voetgangers begaanbaar. 

Zout ophalen 
Als inwoner van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kunt u tijdens de openingstijden een emmer strooizout per huishouden ophalen bij de milieustraat op de Portugalweg 6 in Bodegraven. 

Zoutkisten 
Op verschillende strategische plekken binnen de gemeente staan kisten met strooimiddel, zoals bij bruggen en verzorgingstehuizen. U kunt hiervan gebruik maken om zelf extra te strooien in de omgeving. 

Tip tegen uitglijden 
Tot slot een tip voor de wandelaars bij gladheid: Draag schoenen met geribbelde zolen. Heeft u die niet? Brede elastieken om uw schoenen zorgen voor meer grip en dikke sokken over uw schoenen helpen ook. 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp