Voor zover bekend geen uithuisplaatsingen rondom toeslagenaffaire in gemeente

Bodegraven-Reeuwijk – Het college van Burgemeester en Wethouders geeft in een antwoord op gestelde vragen door GroenLinks aan dat er – voor zover bekend – geen kinderen in Bodegraven-Reeuwijk uit huis zijn geplaatst gerelateerd aan de problematiek rondom de toeslagenaffaire. Begin oktober kwam naar buiten dat er in ons land meer dan 1115 kinderen van gedupeerde toeslagenouders uit huis zijn geplaatst en de fractie van GL vroeg zich af of ook in de gemeente gezinnen getroffen waren door deze situatie.

Uit het antwoord van de gemeente kwam wel naar voren dat de gemeente het niet kan uitsluiten dat dit ook speelt binnen Bodegraven-Reeuwijk, maar een lokale registratie hierover ontbreekt. Wel bestaat er bij de beleidsmedewerkers enig inzicht in de situatie vanuit de ondersteuning aan ouders die zich als gedupeerde hebben gemeld.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp