Wat is Wijsheid? Een lezing van burgemeester Pieter Verhoeve

Gouda – Dat burgemeester Pieter Voorhoeve van Gouda niet alleen de burgervader van Gouda is, maar ook als gelovige graag actief is blijkt uit de lezing die hij donderdag 11 november a.s. geeft voor GoudAder in Gouda. Het onderwerp ‘Wat is wijsheid?’

Pieter Verhoeve ( 1981) is burgemeester van Gouda sinds 13 november 2019. Hiervoor was hij burgemeester van Oudewater. Verhoeve is cum laude afgestudeerd in de rechtenfilosofie en heeft daarnaast ook politieke geschiedenis gestudeerd. Na zijn universitaire studie geschiedenis was hij docent geschiedenis, aardrijkskunde en maatschappijleer. Later werd hij advocaat en was hij tevens docent rechten aan de Driestar Hogeschool. Voor de SGP is Verhoeve altijd politiek actief geweest. Ook is hij voorzitter van de koninklijke Bond van Oranjeverenigingen.

Mr. drs. Pieter Verhoeve, Burgemeester Gouda:
U bent hier om wijsheid op te snuiven’ vertelde mijn universitair docent tijdens een college filosofie. Prudentia dus. Het is een van de kardinale deugden. Te vertalen als verstandigheid, voorzichtigheid of wijsheid. Als burgemeester heb je van deze deugd veel nodig; maar wie niet eigenlijk? Graag ga ik met u op deze avond in gesprek over deze vraag: ‘wat is wijsheid?’

De lezingen van GoudAder vinden plaats in De Veste, Ridder van Catsweg 300, 2804 RS Gouda en beginnen om 20.00 uur.

De kosten bedragen € 5,00 (inclusief koffie/thee). U kunt dit contant betalen bij binnenkomst of het bedrag overmaken (voor informatie: www.devestegouda.nl)

De lezing is ook te volgen via YouTube:

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp