VSTS dames 1 wint streekderby

Bodegraven-Reeuwijk – Gisteren speelden de dames van VSTS dames 1 weer eens een thuiswedstrijd en ditmaal was DVC dames 1 uit Driebruggen de tegenstander en zo troffen we ook oud VSTS speelster Jacky van Dam weer eens in deze derby. Coach Dennis Strang startte met Judith Terpstra op de spelverdeling, Terra Perotti als diagonaal, libero Naila Sabovic, Eline Hazelaar en Merel Florie op het midden en Olivia van Wijngaarden en Krystel Termorshuizen als passer/lopers.

De eerste set kwam VSTS goed uit de startblokken en bouwde een lichte voorsprong op. Toch bleef het spel wat onrustig en kon DVC goed bijblijven waardoor het tot het einde van de eerste set spannend bleef. Echter, na 20-20 gaf VSTS gas en stoomde door naar setwinst met 25-21.

Het gerommel van de Driebrugse formatie zorgde er bij VSTS voor dat zij mee gingen rommelen en onnodige eigen fouten maakten. Hier kon DVC van profiteren en nam in de tweede set de voorsprong die VSTS niet teniet kon doen. Ze bleven achter de feiten aanlopen en ondanks wissels van coach Strang trok DVC deze set naar zich toe met 23-25.

Tijdens de set wissel werden de koppen weer bij elkaar gestoken om het strijdplan verder aan te scherpen om ervoor te zorgen dat het initiatief weer aan Bodegraafse zijde terecht zou komen. Van Wijngaarden werd ingezet op de diagonaal en Peeters nam haar positie weer in op de buitenkant. De servicedruk was weer helemaal terug, onder andere door Hazelaar en Florie, waardoor de tegenstander weinig grip kreeg op hun passing en zo ook verder niet tot een aanval konden komen. Dit resulteerde in veel directe punten voor het vlaggenschip van VSTS. Terpstra kon haar aanvalsters goed bedienen en zo wisten zij allemaal te scoren. Overtuigend werd de derde set binnengehaald met 25-16.

Dit goede spel werd doorgezet in set vier. Iedereen speelde vrijuit en DVC had geen antwoord meer. Misschien kwam het door de vele KTBknotten die in het veld zichtbaar waren bij VSTS die bijdroegen aan een vlotte afwikkeling van de wedstrijd door de vierde set te winnen met een overduidelijke setstand van 25-11 of misschien had het een andere oorzaak. Het feit was in ieder geval dat VSTS drie goede sets heeft gespeeld en de wedstrijd domineerde en zo de match won met 3-1 en vier punten in eigen huis heeft weten te houden.

Met zes gespeelde wedstrijden en 15 wedstrijdpunten staat VSTS nu op een zesde plek. Aankomende zaterdag kan VSTS zich gaan meten met de koploper, Thor dames 2, uit om 14:30uur in Bergambacht. Alle support is welkom!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp