Oplossing gevonden voor weekmarkt

Bodegraven-Reeuwijk – Samen met marktkoopman Hans Blom heeft de gemeente een oplossing gevonden om de losse kramen op de Bodegraafse weekmarkt te kunnen behouden.

Er zijn marktlieden die met eigen aanhangers of ingerichte karren komen, waardoor zij geen aparte kramen nodig hebben. Door het vertrek van een van de groenteboeren op de weekmarkt van Bodegraven-Centrum is het voor de leverancier van de marktkramen niet meer rendabel om elke dinsdagochtend de overgebleven losse kramen te komen brengen. Hierdoor komt ook de plaats van de andere marktkooplieden die deze kramen afnemen in gevaar. Daarom benaderde  marktkoopman Hans Blom, die al jaren met kleding op de weekmarkt staat, de gemeente met de vraag om hulp.

“Gelukkig zijn we samen tot in elk geval een tijdelijke oplossing gekomen,” vertelt wethouder Inge Nieuwenhuizen. “De gemeente, de kraamverhuurder en Hans Blom waren er snel uit, zodat de marktbezoekers er geen last van hebben gehad. De tien losse kramen die wekelijks nodig zijn, stalt de verhuurder op een aanhanger bij de gemeente. Op marktdagen bouwt Hans Blom samen met een medewerker van de gemeente de kramen in de vroege ochtend op en in de middag weer af. Deze oplossing duurt in elk geval tot 1 februari. Daarna bekijken we of dit voor iedereen zo werkt en haalbaar blijft. Ik ben blij met het initiatief van Hans Blom en met de medewerking van de kramenzetter. Zo kunnen de Bodegravers gewoon elke week hun rondje over de markt blijven maken!”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp