Kabinet overweegt gemeenteraadsverkiezingen te spreiden

Regio – Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BKZ) maakt bekend dat het kabinet nadenkt om ook de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 te verspreiden over meerdere dagen. Om dit mogelijk te maken moet de Tijdelijke wet verkiezingen covid-19 (Twv) verlengd worden tot 1 juli 2022.

De wet met een tijdelijk karakter werd in het leven geroepen om het mogelijk te maken dat kiezers vervroegd konden gaan stemmen tijdens de landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer afgelopen maart. In plaats van normaal maar een dag kon men op de maandag, dinsdag en de woensdag een stem uitbrengen in een van de stemlokalen.

Het doel van deze wet is de spreiding van kiezers te bevorderen. De wet zou vervallen op 1 januari a.s., maar met het bekendmaken van het voornemen om de wet te verlengen wil het kabinet gemeenten genoeg tijd geven zich voor te bereiden op meer dagen stemmen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp