“Groeiagenda Zuid-Holland is samen bouwen aan een sterke toekomst”

Zuid-Holland – Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, is trots op de Groeiagenda Zuid-Holland, waarin overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen een gezamenlijke en samenhangende ambitie hebben vastgelegd. Dat zei hij tijdens de Statenontmoeting 2021 in Stellendam.

Bij de Groeiagenda gaat het over plannen die te maken hebben met de energietransitie, de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt, mobiliteit, woningbouw en innovatieve sectoren, waarin Zuid-Holland sterk is, zoals kunstmatige intelligentie, quantumtechnologie, tuinbouw, life science, biomedische wetenschap en ruimtevaart. “De kunst is nu met elkaar aangesloten te zijn en te blijven bij dit veelomvattende plan om zo vanuit die gezamenlijke kracht te bouwen aan die sterke toekomst van deze boeiende en veelzijdige provincie”, aldus Jaap Smit.

De commissaris was blij dat de Statenontmoeting – één van de belangrijke netwerkbijeenkomsten van Zuid-Holland – na twee jaar weer door kon gaan. Hij wees daarbij op de moeilijke coronaperiode, die (grotendeels) achter ons ligt. Jaap Smit: “Ik wil mijn respect en waardering uitspreken voor hen die in deze ingewikkelde tijd enorme verantwoordelijkheden op hun schouders hadden en hebben liggen. Ik geef het je te doen om een land in verwarring door zo’n periode heen te loodsen.”

Tijdens de Statenontmoeting werd afscheid genomen van provinciedichter Etwin Grootscholten. Zijn werk is gebundeld in een boek.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp