ESTO geeft 0-2 voorsprong uit handen

Bodegraven – Het eerste verlies 3-2 dit seizoen diende zich aan in Haarlem waar de voor ESTO onbekende vereniging v.v. Schoten haar domicilie heeft.

Op deze regenachtige zondag pakte ESTO direct het initiatief. Door druk op de Haarlemse verdediging en voor eigen doel weinig weggeven was de voorsprong tot de rust dankzij een doelpunt van Wouter-Jan Bos verdiend. Wel bleek al halverwege de eerste helft dat het niet lukte deze inzet vast te houden en werd ESTO slordiger.

Na de rust roken de geel-zwart geklede Haarlemsers al snel hun kansen. ESTO moest steeds meer achteruit voetballen en zo hielpen zij ‘Schoten’ in het spel. Toch kwam de 2-0 voorsprong nog op het scorebord. Dit dankzij een kluts via Jesper den Besten na een corner in de 53e minuut. ‘Schoten’ gaf zich niet gewonnen en tien minuutjes later pakten zij de aansluiter. Zoals vaak gebeurt geeft dat vleugels om alsnog de wedstrijd naar je toe te trekken. Met een doelpunt in de 70e en 83e minuut haalden ze de volle buit dan ook binnen.

Voor de volgende wedstrijd zal opnieuw blijken dat je met een half uurtje goed voetbal tekort komt om de punten te pakken. Komende zondag komt Foreholte naar Bodegraven. Een goede bekende van ESTO en geen makkie ondanks dat ze lager staan op de ranglijst. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Veel supporters zijn van harte welkom om het vuurtje weer aan te wakkeren en hun vlaggenschip naar een overwinning te loodsen.