Amici del Canto neemt afscheid van dirigent Carel van de Camp

Bodegraven – Zaterdag 30 oktober nam Amici del Canto in de Lutherkerk in Bodegraven afscheid van Carel van de Camp, onder wiens bezielende leiding het koor maar liefst 46 jaar werd gedirigeerd. Amici del Canto is het oudste niet kerkelijk georiënteerde koor in Bodegraven en werd in 1913 opgericht onder de naam Zanglust. In 2013 werd de naam van het koor omgedoopt in Amici Del Canto.

Carel van de Camp is zijn hele leven professioneel zanger geweest en heeft onder meer les gegeven aan de countertenor Syste Buwaldo. Het Bodegraafse koor was niet het enige koor dat onder leiding stond van Van de Camp. Ook het Gregoriaanse koor in Alphen a/d Rijn De Broncantorij staat onder leiding van deze veelzijdige dirigent. De nieuwe dirigente van Amici del Canto is Saskia Teunisse.

Het koor is nog op zoek naar nieuwe leden.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter