In de rij voor de griepprik bij Medisch Centrum Reeuwijk-Brug

Reeuwijk-Brug – Zaterdag 30 oktober kunnen mensen in Reeuwijk-Brug naar het Medisch Centrum voor het halen van een griepprik. Vanochtend om 9 uur stonden al veel mensen in de rij om gehoor te geven aan de oproep.

Dit jaar krijgen zo’n 6 miljoen Nederlanders in oktober en november een oproep voor de jaarlijkse griepprik. De vaccinatie is gratis en vooral bedoeld voor mensen  van 60 jaar of ouder, met een hart- long of nierziekte heeft of een verminderde weerstand.

Op 20 september adviseerde de gezondheidsraad de griepprik ook aan een aantal andere groepen aan te bieden in verband met het Covid-19 virus. Deze mensen kunnen  tot 1 november via een e-mail naar vaccinatiemcr@ezorg.nl. zich aanmelden. Artsen verwachten dat dit jaar een aanzienlijke griepgolf. Dit heeft vooral te maken dat vorige jaar in de lockdown veel mensen niet in aanraking zijn geweest met het griepvirus en andere virussen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp