Doe het licht uit!


Bodegraven-Reeuwijk – Vannacht is het De Nacht van de Nacht, de nacht waarop de wintertijd ingaat en het een extra uur donker is! De Nacht van de Nacht is een evenement dat dit jaar voor de 17e keer georganiseerd wordt door de Natuur en Milieufederaties met als doel lichtvervuiling tegen te gaan en Nederland dus donkerder en daarmee duurzamer te maken. Nederland is een van de meest verlichte landen in de wereld. Dit resulteert niet alleen in energieverspilling maar zorgt er ook voor dat het natuurlijke ritme van mensen en dieren worden verstoord.

Via de NvdN campagne communiceren de NMFs naar bedrijven en gemeenten dat het donker moet zijn waar het kan en licht kan zijn waar het moet. Zo gaat dit jaar op meer dan 200 plekken het licht uit. Bedrijven zoals Achmea en Ocean Outdoor doven op 30 oktober alle lichten op meerdere vestigingen in heel Nederland.

Vorig jaar was er alleen een livestream in verband met corona, het jaar net voor corona trok de Nacht van de Nacht nog meer dan 47000 bezoekers. Dit jaar mogen we gelukkig weer activiteiten buiten organiseren! Iets kleinschaliger dan twee jaar geleden, maar er is genoeg te doen! Er zijn dit jaar meer dan 200 activiteiten georganiseerd over het hele land. Voorbeelden van activiteiten in de provincies zijn een masterclass nachtfotografie, livestreams, romantisch dineren met kaarslicht bij restaurants, het bewandelen van de lichtjesroute in Fort Vechten, een vaartocht op Dark Sky Park Lauwersmeer en het Taribush Wandelfestival.

Ook hebben verschillende kerken waaronder in Axel, Veere en Enschede beiaardiers vandaag aan het begin van de avond het nummer ‘’Mag het licht uit?’’ gespeeld.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp