Alphons van Leeuwen in het Groen HartHuys

Bodegraven – Morgen opent in het Groene HartHuys in de Bouwsteeg in Bodegraven de eerste solo tentoonstelling zijn deuren. In de weken na de opening was een overzichtstentoonstelling te zien met het werk van diverse kunstenaars uit Bodegraven-Reeuwijk. De Bodegraver Alphons van Leeuwen krijgt de eer om zijn werk te tonen op de eerste solo tentoonstelling.

Alphons en Henny van Leeuwen tijdens het inrichten van de tentoonstelling

Alphons is een gedreven kunstenaar die overal zijn inspiratie vindt en ondanks zijn leeftijd nog dagelijks bezig is met nieuw werk. Tijdens beide lockdowns is hij aan de slag gegaan met een indrukwekkende reeks prenten en pentekeningen in een bijna grafische weergave. Niet geheel onlogisch. Van Leeuwen heeft zich gedurende zijn leven in heel veel richtingen en met heel veel verschillende materialen weten te ontwikkelen. Zowel in het binnen- als buitenland staat hij bekend om zijn krachtig werk, niet bang om een statement te maken. Daarnaast heeft hij ook veel religieus werk op zijn naam staan.

Onder toeziend oog van Alphons en zijn vrouw Hennie, is de tentoonstelling ingericht door de expositie commissie van het Groene HartHuys, Ap Quist, Corry Voordouw en Piet van de Zee

In het werk dat vanaf morgen tot de Kerstdagen te zien is in het Groene HartHuys in Bodegraven is de coronapandemie overal aanwezig, maar vaak niet meer dan een subtiele verwijzing.

Info: 
Prenten en pentekeningen in Het GroeneHartHuys 
Bouwsteeg 6 in Bodegraven
Van 1 november tot en met 24 december 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp