Woningbouw in Driebruggen?

Driebruggen – De gemeente Bodegraven-Reeuwijk en projectontwikkelaar JAWI Holding BV hebben op 28 oktober 2021 een intentieovereenkomst gesloten. In deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt om de mogelijkheid voor woningbouwontwikkeling op de Groendijck 20 in Driebruggen verder te onderzoeken.

JAWI Holding is naast projectontwikkelaar ook eigenaar van het perceel De Groendijck 20, waarop nu een kantoorpand staat en de brandweerkazerne. De ondertekening van de intentieovereenkomst is een eerste belangrijke stap om te kijken naar de mogelijkheid om op deze locatie ongeveer 25 woningen te bouwen. De brandweerkazerne die nu is gevestigd op de locatie krijgt een nieuwe bestemming in Driebruggen.

In deze onderzoeksfase, wordt het woningbouwprogramma en de inrichting van de openbare ruimte verder uitgewerkt en starten ook de nodige onderzoeken voor de bestemmingsplanprocedure. Uitgangspunt is dat er een gevarieerd aanbod van woningen komt in verschillende prijsklassen. Vooralsnog liggen er globale plannen voor zowel appartementen als grondgebonden woningen. Naar verwachting kan er in het eerste kwartaal van 2022 meer duidelijkheid worden gegeven over het woningbouwprogramma. Ook is er dan meer inzicht in de haalbaarheid van de plannen. De directe omgeving wordt dan verder geïnformeerd.

Ondertekening van de intentieovereenkomst door wethouder Kees Oskam, Claudia Kastelein en Marco Kastelein namens JAWI Holding BV op het gemeentehuis in Bodegraven.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp