Maas Theater en Dans met Lampje in Goudse Schouwburg

Gouda – “Nee, een licht ben je niet, Lampje. Als je iets moet onthouden, vergeet je het en als je iets wil vergeten, komt het steeds weer terug in je hoofd.” “Ga liggen, wind. Af!” Maar de wind is geen hond en verandert in een storm, dus dan gaat alles mis. Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een woest avontuur terecht.

Recensie Dagblad Trouw
“Lampje is zó levensecht dat het lijkt alsof ze uit het boek tevoorschijn is gesprongen

Moniek Merkx maakte in 2019 een theaterbewerking van Lampje, het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap dat euforische recensies kreeg en vier boekenprijzen won waaronder de Gouden Griffel. De theaterversie van Lampje is een beeldende vertelling met poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Djurre de Haan (AWKWARD i). De voorstelling was vrijwel overal uitverkocht en trok bijna 20.000 bezoekers. Het publiek reageerde unaniem lovend en de voorstelling won de Podiumkidsprijs 2020. Nu komt Lampje terug naar de theaters.

Voor iedereen ouder dan 12 jaar is deze voorstelling alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Klik hier voor meer informatie.

Zondag 31 oktober 2021, 14:00 uur in de Kleine zaal van de Goudse Schouwburg

(familievoorstelling 8+, geen pauze, verwachte eindtijd 15:20)

Tickets zijn te verkrijgen via https://getaticket.nl/gouda/bestellen/s12929

Drankje niet inbegrepen

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp