Geen wethouder, maar wel klimaatburgemeester

Bodegraven-Reeuwijk – Gisteren ging de Nationale Klimaatweek van start en werden door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) in het hele land 142 klimaatburgemeesters benoemd. Hun opdracht is burgers te inspireren aan de slag te gaan met verduurzaming en het verminderen van de CO2 uitstoot.

In Bodegraven-Reeuwijk mag Robèrt Smits zich de eerste Klimaatburgemeester van de gemeente noemen en zoals hij op zijn twitteraccount liet weten: “Wethouder was ‘m niet, maar burgemeester? Aandacht voor de klimaatsverandering is nodig en waar ik een handje kan helpen sta ik klaar!

Actieve inzet van burgers noodzakelijk
Tijdens de Nationale Klimaatweek, die loopt t/m 5 november, wordt de aandacht gevraagd voor wat er nog nodig is de klimaatdoelen van 2030 te halen. Daarvoor is ook de actieve inzet van burgers noodzakelijk, naast die van het bedrijfsleven. Klimaatburgermeesters laten zien welke stappen inwoners kunnen maken en maken zich hard om in hun gemeente die noodzakelijke veranderingen ingang te zetten en te bereiken.

Het klimaat en duurzaamheid is dan ook geen onbekend terrein voor de oud-wethouder voor GroenLinks, die deze erebenoeming graag accepteert. Nadat hij afscheid nam van de politiek houdt Smits zich ook in bedrijfsleven bezig met verschillende vraagstukken op dit terrein. Sinds kort als zelfstandig ondernemer. Als Klimaatburgemeester is zijn boodschap helder: “Iedere stap is er een en ook een heleboel kleine stapjes maken een groot resultaat”.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter