Excursies voor het weekend

Bodegraven-Reeuwijk – Heb je ze al gespot? De excursies Ontdek de vogels van de Reeuwijkse Plassen, Ontdek de hazen van de Reeuwijkse Plassen en de Smaakwandeling op https://bit.ly/3jKAiPM?

Ontdek wandelend het smaakvolle Bodegraven!
Zondag 14 november nodigen Restaurant ‘t Zwaantje, Brouwcafé de Molen, Restaurantje aan de Rijn en Restaurant De Munt iedereen uit voor een sportieve en lekkere middag. Tussen 12:30 en 17:00 uur wandel je naar deze mooie horecagelegenheden. Je ontvangt bij iedere locatie een heerlijk borrelgerechtje met bijpassende wijn of bier (of alcoholvrij).

Je wandelt met je eigen gezelschap, op je eigen tempo en proeft bij iedere locatie waarom nu juist deze plek de moeite waard is! De wandeling circa 4,5 kilometer.

Ontdek de vogels van de Reeuwijkse Plassen tijdens een wandeling van 7 km onder begeleiding van een gids. Geniet van de omgeving en de vogels die in dit gebied overwinteren. De duizenden smienten en andere wintergasten zijn niet te missen. Wie weet spot je zelfs de ijsvogel!

De excursie Ontdek de hazen start vanaf Hoeve Stein, waarbij je samen met de gids op zoek gaat naar hazen rondom de boerderij. Onderweg vertelt hij je over dit dier en zijn leefgebied. Ieder jaar in het voorjaar is het een waar schouwspel waarbij de haas zich klaar maakt om te gaan voortplanten. Deze manier van ‘vechten’ om het vrouwtje wordt ook wel rammelen of boksen genoemd. Zodra je het ziet snap je de term! Ga voor mee informatie en aanmelden naar https://bit.ly/3jKAiPM.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp