Bastiaan Meijer opnieuw onderscheiden met prestigieuze prijs

Bodegraven-Reeuwijk – De uit Bodegraven afkomstige podcastmaker Bastiaan Meijer is opnieuw onderscheiden met een prestigieuze prijs. Tijdens de Dutch Podcast Award 2021 ontving hij de prijs voor de beste podcast-host, een verkiezing georganiseerd door BNR. Eerder won hij de online radio-award ‘Beste Presentator 2020’ voor zijn podcast de PodBast, waarin hij bekende Nederlanders interviewt over hun weg naar het succes.

Bastiaan Meijer zou bijna een podcast kunnen maken over Bastiaan Meijer zelf, maar in gesprek met EditieGroeneHart.nl blijft hij vooral bescheiden. ‘Mijn doel is dingen maken die vooral mooi zijn en dat ik daarmee geld kan verdienen is meegenomen”.

Bastiaan Meijer

Het geheim van zijn podcast lijkt simpel, maar blijkt tevens zijn grote kracht te zijn. Tijdens zijn eerste interview sprak hij met zijn jeugdidool Paul van Gorcum. Onder andere bekend door zijn rol als Baron Van Neemweggen in Bassie en Adriaan. Het was een gewoon gesprek in de tuin van Van Gorcum en ging over inspiratie en succes. Volgens Meijer is het verschil dat hij niet de gehaaide journalist uit wil hangen op zoek naar een ‘quote’, maar oprecht is geïnteresseerd in het leven en het succes van zijn gesprekpartners. Die sfeer creëert een intimiteit waardoor uiteindelijk mooie en oprechte gesprekken ontstaan. Zonder dat hij hier bewust op aanstuurt. “Het draait om de vibes en dan maakt het niet uit of je bij Kim Holland op haar pornobank zit, Thierry Baudet in zijn huiskamer spreekt of Hans Klok in zijn bedrijfsloods.”

“Het verschil met vroeger”, licht de award-winning journalist toe “is dat je als maker niet meer afhankelijk bent van de grote radiostation. “Je hebt gewoon de vrijheid om te maken wat je zelf mooi vindt en in gelooft. Terugkijkend is hij best tevreden over alle gesprekken. “Er is er geen een waarvan ik achteraf zeg dat ik die anders zou willen doen”. Een echte stip op de horizon heeft hij ook niet. Daar gelooft Meijer niet in. “Ik ga door met mooie dingen maken, zolang ik er zin in heb.” Een van de gasten die Bastiaan Meijer nog graag voor zijn microfoon wil hebben is André van Duin. “Daar ben ik al twee jaar mee bezig, wie weet gaat dat nog eens lukken”.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp