Energie gedeputeerde Potjer roept op tot gluren bij de buren

Regio De negende editie van de Nationale Duurzame Huizen Route is officieel geopend! Gedeputeerde Berend Potjer gaf woensdagmiddag in Leiden het startsein en liet zich inspireren door Marc Koene, eigenaar van een compleet verduurzaamd huis. Potjer: ‘De Duurzame Huizenroute biedt een mooie kans om te gaan gluren bij de buren: hoe pak je dat aan, verduurzamen, hoe kan ik besparen op mijn energierekening? Het is duidelijk dat bij het verduurzamen van woningen energie los komt, dat heeft Marc mooi laten zien.’

De Nationale Duurzame Huizen Route
Tijdens de Duurzame Huizen Route op 30 oktober en 6 november stellen ruim 400 huiseigenaren in Nederland hun woning open voor bezoekers, om uitleg te geven over de duurzame maatregelen die ze in hun woning genomen hebben. Zo kunnen bezoekers inspiratie opdoen over bijvoorbeeld isolatie, een warmtepomp, een groendak of gasloos wonen. Provincie Zuid-Holland ondersteunt dit evenement van harte en moedigt inwoners aan op bezoek te gaan bij een duurzaam huis in de buurt.

Verduurzaming in Zuid-Holland versnellen
De provincie Zuid-Holland wil de verduurzaming van de bestaande bouw en nieuwbouw versnellen. Bij het bouwen van nieuwe woningen is het noodzakelijk om een gezonde, sociale en duurzame leefomgeving te realiseren. Als partner van de Duurzame Huizen Route, hopen wij de uitwisseling van goede voorbeelden onder inwoners te stimuleren. Zo maken we duurzaam wonen bereikbaar voor iedereen!

Meer informatie over welke huizen te bezichtigen zijn in de provincie Zuid-Holland: www.duurzamehuizenroute.nl/zuid-holland

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp