Bewoners niet voldoende geïnformeerd

Reeuwijk-Brug De bewoners van de Bernadottestraat in Reeuwijk-Brug West waren deze week diep teleurgesteld nadat bleek dat een ondergrondse container door de gemeente was verwijderd, zonder dat zij hierover geïnformeerd waren. Het gevolg was dat men niet alleen veel verder moest lopen met zakken restafval naar de volgende container in de Bunchestraat, maar deze bleek ook nog niet voldoende te zijn ingeregeld om dit grotere aanbod aan te kunnen. Veel zakken werden naast te container geplaatst.

Volgens Martijn Haasbeek, beleidsmedewerker van de gemeente, klopt het dat de bewoners van tevoren niet waren geïnformeerd. “Dat had anders gemoeten en is hier gewoon fout gegaan”.

Er is wel overleg geweest met de bewoners, maar dit is ruim twee jaar geleden tijdens een bewonersavond gebeurd. “Maar”, voegt Haasbeek direct hieraan toe: “Het project wordt in delen opgeleverd en dan is het logisch dat je nu niet meer weet hoe het precies zit.”

De gemeente geeft toe dat de communicatie hier beter had moeten lopen. Omdat het aanbod van het restafval steeds minder wordt, zijn ook minder containers nodig. Het voordeel is dat deze voortaan wekelijks gelegd gaan worden en dat voorkomt weer veel stankoverlast.

De landelijke norm, maximaal 250 meter moeten lopen naar een container, zou hier niet in het geding zijn.

Alle zakken die naast de afvalcontainer in de Bunchestraat waren geplaatst, zijn inmiddels door de gemeente opgehaald. Ook het pasjessysteem dat niet goed functioneerde functioneert nu wel.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp