Ladies van de Raad solidair met slachtoffers borstkanker

Bodegraven-Reeuwijk – Vorige week riep de gemeente Oostzaan alle gemeenteraden in Nederland op zich uit te spreken dat het ongewenst is om het preventief borstonderzoek voorlopig niet meer om de twee jaar, maar om de drie jaar te laten plaatsvinden. Hiertoe had de staatssecretaris voor Volksgezondheid besloten mede op grond van het personeelstekort ontstaan door corona.

Onacceptabel vindt Oostzaan dit en vroeg daarom de motie te ondertekenen en samen in te dienen bij de staatsecretaris. Ook de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk ontving deze brief en vanavond tijdens de vergadering droegen alle dames van de raad ‘het roze lint’. Een teken van solidariteit met vrouwen die door deze vreselijke ziekte zijn getroffen. Namens ‘de Ladies van de Raad’ voerde Merel van Dijk-Baak (fractievoorzitter voor GroenLinks) het woord.

Foto: Willem IJdo

Zij benadrukte daarbij de enorme impact van de ziekte. Ook op de directe omgeving van patiënten. Hoewel de dames de motie van Oostzaan steunen ging het volgens Van Dijk te ver om ook als gemeente Bodegraven-Reeuwijk de motie mede te ondertekenen. Ze gaf wel aan dat alle vrouwen binnen de eigen landelijke partij aandacht zullen vragen voor het probleem en riep de gemeente op om extra aandacht te geven aan de mogelijkheid voor vrouwen zich tijdig te laten onderzoeken, zodat deze ‘rotziekte’ in een zo vroeg mogelijk stadium ontdekt wordt. Elly de Vries, fractievoorzitter voor D66 gaf na afloop aan trots te zijn op de Ladies en het statement.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp