Kap- en snoeiwerkzaamheden

Bodegraven-Reeuwijk – Het kap- en snoeiseizoen is weer aangebroken in Bodegraven-Reeuwijk. De gemeente controleert regelmatig de toestand van bomen en struikengroepen.

Ziekte, schimmels, zwammen en ouderdom kunnen een boom aantasten. Of als een boom op een plek staat die erg laag ligt, kan die lage bodem instabiliteit veroorzaken. Hierdoor kunnen takken afsterven, kan de hele boom of struik doodgaan en zelfs omwaaien. Bij de laatste controle door een externe deskundige zijn er bomen gevonden die een veiligheidsrisico vormen en daarom gekapt of gesnoeid gaan worden. Door de werkzaamheden uit te voeren voldoet de gemeente aan haar zorgplicht.

De meeste kap- en snoeiwerkzaamheden worden in de maanden november tot maart uitgevoerd, door onze eigen gemeentelijke groendienst of door een groen-aannemer. Sommige bomen worden in de zomer gesnoeid. Uiteraard houden we rekening met het broedseizoen van vogels, want broedende vogels worden niet verstoord.

Voor de gekapte bomen worden, waar mogelijk, dit seizoen of in het volgende najaar (2022) bomen terug geplant. Uitgangspunt voor het planten van bomen blijft: de juiste boom op de juiste plek, investeren in de juiste groeiplaats en maximale biodiversiteit. Dit kan betekenen dat nieuwe bomen op een andere plek komen dan waar gekapt is.

Heeft u vragen of maakt u zich zorgen over een boom van de gemeente? Doe een melding via de app MijnGemeente, via www.bodegraven-reeuwijk.nl of bel 0172-522522.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp