Mooie ideeën bij de Kinderklimaattop in de Technohub

Bodegraven-Reeuwijk – Groep 8 van de Verhoeff Rollmanschool had vandaag volgens de jury het beste idee bij de Kinderklimaattop van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De leerlingen presenteerden een challenge voor ‘minder schermtijd voor iedereen’. De kinderen zelf verkozen tijdens de top Kindcentrum Wereldweijde tot publiekswinnaar, vanwege hun bijzondere groene huis met allerlei innovatieve duurzame ideeën. Maar de echte winnaars van de Kinderklimaattop zijn wij allemaal!  Meer dan 150 leerlingen hebben zich in de afgelopen weken bezig gehouden met hun en onze toekomst. 

“De grote winst van de Kinderklimaattop is dat kinderen zich meer bewust worden van hun omgeving,” vertelt wethouder en juryvoorzitter Kees Oskam. “Het gaat om hun toekomst, om hun eigen plekje daar in, om wat zij er zelf aan kunnen doen om onze planeet mooi en leefbaar te houden. Voor de kortere en de langere termijn. En daarmee zijn niet alleen de leerlingen van de Verhoeff-Rollmanschool en Wereldweijde  vandaag een winnaar, maar wij allemaal!”

Juryprijs en publieksprijs
Met het idee van Stefan, Mirthe, Rhodé, Ellemieke en Anne Sophie won de Verhoeff-Rollmanschool de Juryprijs. De leerlingen kregen de prijs voor de goede presentatie van hun idee, maar vooral omdat het een mooie uitdaging is voor iedereen om te gaan voor minder schermtijd en meer gezelligheid.

De Publieksprijs was voor Liv, Sven, Fiene en Lennert van Kindcentrum Wereldweijde. Hun Groene Huis, met een kippenhok, een moestuin en duurzame techniek zoals een schoorsteen die CO2 uit de lucht haalt en omzet in wind, sprak de kinderen zelf het meest aan. De beide scholen winnen een geldbedrag van € 500,00 om in te zetten voor duurzaamheid op school. 

Kinderklimaattop
De gemeente Bodegraven-Reeuwijk organiseert de Kinderklimaattop jaarlijks in samenwerking met de Omgevingsdienst Midden-Holland.  Dit jaar voor het eerst bij de Technohub in Woerden. De kinderen uit de groepen 8 van de Prinses Beatrixschool, De Bron, de Da Costaschool, het IKC Schatrijk, het Kindcentrum Wereldweijde en uit groep 7/8 van de Verhoeff Rollmanschool waren de enthousiaste deelnemers.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter