Audicien Bram Jongbloed uit Reeuwijk begrijpt wat het is om niet goed te kunnen horen

Reeuwijk-Brug – Bram Jongbloed uit Reeuwijk begrijpt als geen ander wat het is om niet goed te kunnen horen, want hij is zelf ook doof. Met zijn linkeroor hoort hij alleen laagfrequente geluiden. Vandaag opende wethouder Inge Nieuwenhuizen zijn zaak aan de Notaris d’Aumerielaan in Reeuwijk. Als ervaringsdeskundige begrijpt hij meer dan goed hoe klein de wereld kan zijn voor een slechthorende.

Als baby kreeg Bram hersenvliesontsteking en heeft sindsdien te maken gehad met de uitdagingen die op je afkomen wanneer je niet goed kunt horen. Het is vooral dankzij zijn ouders, en in het bijzonder zijn moeder, dat hij goed heeft leren spreken. Veel en intensief oefenen en de juiste begeleiding. Luisteren doet hij via een andere weg dan het oor. Door te liplezen en door gezichtsuitdrukking te interpreteren. Daarin wordt hij ondersteund door een gehoorapparaat. Een technische oplossing.

Kort samengevat is het motto van de ondernemer Jongbloed dan ook rechtstreeks terug te vinden in zijn eigen leven. Hij streeft ernaar dat slechthorenden optimaal kunnen functioneren in de maatschappij en een net zo rijk sociaal leven hebben als mensen zonder een gehoorbeperking en daarvoor bestaan tegenwoordig uitstekende technische oplossingen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp