Theaterconcert Tess Merlot in Parkvilla

Alphen aan den Rijn – De Boskoopse zangeres Tess Merlot timmert muzikaal hard aan de weg. Onlangs zong zij bij het tv-programma Matthijs gaat door. Met liedjes van Brel, Piaf en Aznavour en eigen werk komt Tess met haar band op 4 november naar Parkvilla voor het concert Voyages en Chansons. Het concert stond al eerder gepland, maar kon door ziekte van Tess niet doorgaan.

Ben je weer helemaal opgeknapt?

‘Zeker! Ik had een flinke verkoudheid te pakken en heb dagenlang thuis zitten niezen en hoesten. Nu is het al lastig om hoestend en proestend te zingen; ik vond het ook niet verantwoord tegenover mijn band, het publiek en de theatermedewerkers om zo op het podium te gaan staan. Ik wil het publiek bovendien een hoogwaardige show kunnen geven en dat kon toen helaas echt niet. Ik ben uiteindelijk anderhalve week ziek geweest, maar voel me inmiddels weer helemaal fit.’  
 

Hoe was je ervaring bij Matthijs gaat door?
‘Dat was heel bijzonder. Het was te gek om begeleid te worden door bandleider Sven Hammond en zijn te gekke bigband. Ook had ik Gideon Tazelaar naast me, een jonge saxofonist die echt een van de grootste beloften van de jazzwereld is. Dat vond ik al een hele eer! Ik zat een tijd naast Dave op de bank in de studio en heb hem natuurlijk het hemd van het lijf gevraagd. Die man zit vol verhalen en anekdotes en hij zong zo prachtig. Het was fantastisch om de uitzending af te mogen sluiten met Si tu vois ma mère, een nummer van Sidney Bechet. Ik kende tot voor kort enkel de instrumentale versie van het nummer, maar de tekst is werkelijk prachtig en ik ben blij dat ik het mocht zingen. Je zoekt altijd naar persoonlijke aanknopingspunten, zodat je het niet alleen maar zingt, maar ook voelt en brengt. De tekst sluit volledig aan op mijn relatie met mijn moeder. Voor haar zong ik het.’
 

Je komt op 4 november voor een theaterconcert naar Parkvilla. Heb je er zin in?
‘Enorm. Het voelt echt als een thuiswedstrijd. Ik kijk ernaar uit om bekende gezichten in het publiek te zien. We gaan er een mooie show van maken.’  
 

 Wat kunnen we verwachten?
‘We nemen het publiek mee op reis, met eigen nummers én bestaande chansons. Niet alleen reizen we af naar plekken, maar we reizen ook door en in de liedjes. Geen enkel nummer is op zichzelf staand: elk chanson heeft een verhaal, een achtergrond. Daarin wil ik het publiek meenemen. Van kleine intieme liedjes, tot grootse, meeslepende chansons.’ 


Kijk voor tickets op  www.parkvilla.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp