Sportieve voetbalderby zonder winnaar.

Bodegraven-Reeuwijk – ESTO en RVC ‘33 deelden de punten na afloop van een spannende wedstrijd tussen beide 2e klassers in de gemeentederby. De 0-0 uitslag bracht een punt voor ESTO, zij bleven daarmee nog ongeslagen dit seizoen. De punt voor RVC ‘33 haalde voor hen de gehate nul uit de stand op de ranglijst. Vele honderden toeschouwers waren zondag onder een fris zonnetje getuige van een duel met veel strijd, soms op de vierkante meter.

Zo hoort het in een derby. Wat helaas ook hoort, dat het ‘voetbalniveau’ niet geweldig is. Dat neemt niet weg dat er voldoende viel te genieten. Heerlijk weer en vette kansen die niet werden benut. Daarin was ESTO de uiteindelijke ‘winnaar’. Met kansen win je echter geen wedstrijd. Er valt dus niet veel af te dingen op de uiteindelijke puntendeling. Voor de rust was het vooral een zenuwachtige wedstrijd waarin beide ploegen veel duels uitvochten.

Er was weinig ruimte voor meer diepte in het spel en de strijdlust veroorzaakte vaak foute passing. De niet zo jonge scheidsrechter nam op afstand niet altijd het goede besluit. Hij mocht de voetbalvrienden op het veld dankbaar zijn want er werd geaccepteerd. Na de thee lag het initiatief wat meer aan de Bodegraafse kant richting het Estorant.

ESTO had de beste kansen om de overwinning naar zich toe te trekken. Toch kregen ook de Reeuwijkdorpers mogelijkheden om meer uit het vuur te slepen. Na klokslag 90 minuten blies de scheids het eindsignaal en mochten beide teams genieten van een gezellige derde helft. Volgende week gaat ESTO op bezoek bij het Haarlemse v.v. Schoten. De wedstrijd begint om 14.15 uur.