Beleef de nacht eens heel anders in het Reeuwijkse Hout

Reeuwijk Zonder daglicht houden we het niet lang vol als mensen. De nacht is al net zo belangrijk voor onze gezondheid en dat geldt ook voor de natuur en alle dieren. Maar waar wij ‘s avonds laat gewoon de gordijnen dicht doen en de lampen uit, gebeurt dit buiten niet. Overal in Nederland branden lantarenpalen of zijn de lampen bij bedrijven aan. Nederland behoort tot een van de meest verlichte landen op de wereld en dat is vooral vanuit het de ruimte goed te zien. Niet gezond voor dieren die vooral ‘s nachts leven en erg duurzaam is het ook niet. Daarom wordt zaterdag 30 oktober de Nacht van de Nacht georganiseerd. Met dit initiatief van de Natuur en Milieufederaties wordt aandacht gevraagd om eens samen de lichten uit te doen om te ontdekken wat er dan allemaal om ons heen in de natuur gebeurt.

Beleef de nacht in het Reeuwijkse Hout
Ook Staatsbosbeheer organiseert dit jaar een expeditie in het Reeuwijkse Hout en nodigt iedereen uit om zaterdagavond a.s. tussen 19:00 en 21:00 uur in het donker door de natuur te gaan struinen. Ontdek de geheimen van de sterrenhemel en ervaar hoe je zintuigen net iets anders werken in het donker. Je kunt voor een korte wandeling kiezen of voor het langere rondje. Je loopt de wandeling zelfstandig en komt onderweg verschillende posten tegen.

Meer informatie over de wandeling van Staatsbosbeheer in het Reeuwijkse Hout en de kosten zijn hier terug te vinden.

Wil je meer weten over het initiatief ga dan naar de website van de Nacht van de Nacht. Daar vind je veel meer informatie, ook over andere activiteiten die 30 oktober in het hele land worden georganiseerd.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter