Vriendenschaar 1 wint en verovert tweede positie

Bodegraven – Deze week mocht de Vriendenschaarselectie twee keer aantreden. Op dinsdagavond vonden thuis de inhaalwedstrijden plaats tegen Keep Fit ’70, een club die dus op doordeweekse avond heen en weer kwam uit Roosendaal – niet bepaald naast de deur. Vervelend genoeg voor hen ook nog voor nul punten: zowel Vriendenschaar 1 als 2 wist te winnen (respectievelijk met 25-10 en 23-10).  

Afgelopen zaterdag was een uitzonderlijke speeldag in die zin dat er gespeeld werd tegen (de enige) niet gekoppelde tegenstanders. Vriendenschaar 2 speelde uit tegen Merwede, de tot dan toe ongeslagen koploper van de poule. Na een spannende wedstrijd werd knap gewonnen met 14-15, wat maakt dat Vriendenschaar 2 nu slechts één punt achter – nog steeds – koploper Merwede staat in de huidige stand.  

Vriendenschaar 1 mocht aantreden tegen Atlas, waarvoor spelers – ook van Vriendenschaar 2 en A1 – afreisden naar het Zeeuwse Ritthem. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden de Zeeuwen slechts twee punten achter op de Bodegravers. In het eerste gedeelte van de wedstrijd ging de stand dan ook gelijk op. Door slordigheden aan de kant van de Bodegravers wist Atlas daarna al gauw een voorsprong te pakken. 5-3. 

De Bodegravers herpakten zich net voor rust, en brachten goede aanvallen. Ruststand: 7-12. De tweede helft werd gestart met veel energie, en dat bleek niet voor niets. Waar de Bodegravers de vorige wedstrijden ook al rond de 24 doelpunten wisten te scoren – met tevens weinig goals tegen – leek het nu weer uit te gaan lopen op een dergelijke stand. En inderdaad, het werd uiteindelijk 14-24 in Zeeland. Sportief als Atlas was, mocht de Vriendenschaarselectie daarna nog wel blijven eten, voor de lange reis naar huis weer werd ingezet.  

Meegekomen reserves uit Vriendenschaar 2 en A1 speelden de laatste minuten nog mee, waarin speler uit Vriendenschaar 2 Lars Boot nog een mooie ‘one hander’ wist te scoren, en speelster uit de A1 Louise Kevelam een schot; tevens haar eerste goal in en voor het eerste. Vriendenschaar 1 staat nu, net als 2, op de tweede plek in de poule. Aanstaande zaterdag zullen de laatste wedstrijden in eerste helft veld gespeeld worden, per november gaan de korfballers weer de zaal in.  

Foto: Fenne van den Hoogenband (foto van een eerdere wedstrijd tegen DES) 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp