Zorgen om weeffout in Sociaal Domein


Bodegraven-Reeuwijk – De fractie van Lokaal Liberaal Bodegraven-Reeuwijk en Burgerbelangen Bodegraven-Reeuwijk maken zich zorgen over een mogelijke weeffout in het Sociaal Team van Bodegraven-Reeuwijk. In kritische vragen willen beide politieke partijen onder meer van de wethouder weten wie de juridische eigenaar is van de coöperatie waar de leden van het Sociaal Team in Bodegraven-Reeuwijk onder vallen.

Uit onderzoek komt naar voren dat slechts een van de werknemers binnen het Sociaal Team daadwerkelijk in dienst is van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De overige werknemers zouden in dienst zijn van een overkoepelende coöperatie en hier knelt volgens Willem Zuyderduyn, fractievoorzitter van LLBR de schoen. De onderliggende stukken laten namelijk zien dat een aantal grote zorgverleners in het zorgdomein ook eigenaar zouden zijn van deze coöperatie, terwijl leden van het sociaal team tegelijkertijd mede verantwoordelijk zijn voor het ‘namens de gemeente vaststellen van de zorgindicaties’.

Het sociaal domein is financieel gezien een enorm zorgenkindje binnen de gemeente en met deze opzet ligt het al snel op de loer dat er een ‘wij van wc-eend adviseren wc-eend’-effect ontstaat. “Misschien is het niet zo, maar dan is het toch ook verstandig om de schijn te voorkomen in dit gevoelige dossier”, voegt Zuyderduyn tot slot toe.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp