Veel kleding ingezameld door Rode Kruis voor vluchtelingen

Bodegraven  Sinds begin oktober worden er door het COA circa 40 jongens in de leeftijd van 14 tot 17 jaar opgevangen in het GR8-hotel aan de Goudseweg in Bodegraven. Opvang daar is noodzakelijk omdat de reguliere opvanglocaties overvol zijn. Aan kleding bleek een groot gebrek te zijn. Het Rode Kruis is betrokken bij de lokale initiatieven om de jongens van tenminste enkele kledingsets te voorzien.  

Nadat het Rode Kruis gebouw in Bodegraven op donderdag 14 oktober werd opengesteld is er een grote hoeveelheid kleding ingezameld. “Mooi om te merken dat veel inwoners van Bodegraven betrokken zijn en met een warm hart geven,” zegt Rudolf de Rooij, die de actie namens het Rode Kruis in Hollands Midden coördineerde. “De kleding was allemaal heel en schoon. Het was slechts een kwestie van rangschikken op soort en maat. Een groot compliment voor iedereen die kleding heeft gedoneerd.” Naast kleding zijn er ook andere spullen zoals sporttassen, rugzakken, koffers en spelletjes geschonken.  

De inzameling van kleding door het Rode Kruis is op dit moment gestopt. Maandag 19 oktober is alle gedoneerde kleding overgedragen aan de lokale vrijwilligersorganisatie. In het centrum van Bodegraven is een heuse ‘kledingwinkel’ ter beschikking gesteld. De lokale afdeling van Vluchtelingenwerk zal samen met vrijwilligers uit Bodegraven de distributie onder de vluchtelingen ter hand nemen. Daarnaast wordt er door lokale vrijwilligers nog veel meer gedaan om de jongemannen in de noodopvang zoveel mogelijk structuur en een nuttige tijdsbesteding te geven. Op de site www.bodegravenhelpt.nl staat meer informatie en kan men zich aanmelden als vrijwilliger.  

Voor meer informatie over het werk van het Rode Kruis kunt u terecht op onze website www.rodekruis.nl of ga naar www.rodekruisbodegraven.nl voor informatie over plaatselijke activiteiten. 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp