GroenLinks maakt zich zorgen over uithuisplaatsing

Bodegraven-Reeuwijk – De lokale afdeling van GroenLinks heeft het college van Burgemeesters en Wethouders vragen gesteld over de uithuisplaatsingen van kinderen ten gevolge van het toeslagenschandaal. Deze week werd bekend dat in de periode tussen 2015 en 2020 in Nederland ruim 1.000 kinderen van ouders die de dupe zijn geworden van de toeslagaffaire door de jeugdbescherming uit huis zijn geplaatst. Eerder stelde de partij al vragen over het aantal ouders dat in onze gemeente het slachtoffer waren geworden van het toeslagenschandaal. Dat waren er volgens opgave van de gemeente in totaal 34.

GroenLinks wil nu weten of de gemeente op de hoogte is dat er in Bodegraven-Reeuwijk ook uithuisplaatsingen hebben plaatsgevonden vanwege financiële tekorten. Behalve de aantallen is de lokale fractie ook benieuwd of er in deze dossiers dan een verband is te leggen met het toeslagenschandaal. 

Bij de partij zijn overigens geen specifieke gevallen bekend, maar men wil wel graag in kaart brengen of deze “schrijnende” situatie zich ook binnen de gemeentegrenzen heeft afgespeeld. Reinoud Doeschot, gemeenteraadslid voor GroenLinks voegt daaraan toe dat “Deze ouders niet alleen tweemaal  geslachtofferd zijn, maar ook nooit kunnen worden ‘gecompenseerd’ . Want hoe kan je het weghalen van je kind(eren) ooit compenseren?”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp