Vriendenschaar 1 dubbelt tegenstander

Bodegraven – Afgelopen zaterdag nam de gehele Vriendenschaarselectie het thuis op tegen de selectie van ACKC, en dat beloven toch altijd lastige potjes te worden. Vaak wordt er tegen de Almkerkers matig gescoord, en dikwijls verloren.

Dat was dit weekend wel anders. Waar Vriendenschaar 2 er nog wel erg voor moest vechten (eindstand: 16-14), wist het eerste team van de Bodegravers in de eerste helft al flink uit te lopen op de tegenstander, misschien onder het mom ‘een goed begin is het halve werk’: het allereerste schot al in de allereerste aanval werd er mooi ingeschoten door de thuisploeg. Bij rust was het 11-5, maar er kon nog van alles gebeuren.

Tenminste, dat werd gedacht. Maar niets bleek minder waar. In de tweede helft werd nog flink bijgescoord, ook vanuit toch best een aantal strafworpen; het spel was inmiddels aardig fysiek. Een spannende wedstrijd zoals vorige week in Delft was niet aan de orde, maar er kon wel genoten worden van genoeg doelpunten. Uiteindelijk wisten de Bodegravers de Almkerkers te dubbelen. Eindstand: 24-12.

Het laatste deel van de wedstrijd maakte speelster uit de A1 Louise Kevelam haar debuut in het eerste, wat zij heel goed deed. Ook bij Vriendenschaar 2 mocht zij al invallen, waar ze een belangrijke strafworp scoorde.