Serie webinars over het opvoeden van pubers

Regio – Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert in samenwerking met Gezondheidsbevordering van GGD Hollands Midden een webinarserie speciaal voor de ouders van leerlingen van het voortgezet onderwijs. De webinars gaan over verschillende thema’s rondom het opvoeden van pubers. Je krijgt meer informatie over verschillende onderwerpen die spelen in deze leeftijdsfase en handvatten hoe je je puber kan begeleiden. 

Je kan je voor alle webinars aanmelden, maar ook alleen voor de webinar van jouw keuze!

Webinar Je puber online – 2 november 2021
Dit webinar gaat over cyberpesten, sexting, gamen en online tijdbesteding. We leggen uit waarom jongeren zo grenzeloos kunnen zijn in het gebruik ervan en wat de risico’s zijn.

Webinar Eat, Train, Study, Sleep en Repeat – 10 november 2021
Tijdens dit webinar krijg je informatie over het puberbrein in relatie tot voeding, bewegen, studeren en slaap. Ook krijg je tips wat je kunt doen om een gezond eet-, beweeg- en slaappatroon bij je puber te stimuleren.

Webinar Verleidingen van nu – 15 november 2021
Dit webinar gaat over onder andere vapen, lachgas, alcohol en drugs. Je krijgt informatie over middelengebruik in deze tijd. We leggen uit waarom pubers experimenteren met deze middelen ook al kennen ze vaak wel de risico’s. Ook krijg je tips wat je kunt doen om het gebruik van deze middelen door je kind zo lang mogelijk uit te stellen.

Webinar Praten met je puber – 22 november 2021
Heftige discussies aan tafel? Doe je het in de ogen van je puber nooit goed? Of wil je puber nooit praten en zit hij/zij alleen maar op zijn/haar kamer? Tijdens het webinar Praten met je puber gaan we het hebben over begrip en respect voor elkaar en hoe je met je puber kunt communiceren.

De gratis webinars zijn van 20.00 tot 21.00 uur. Meer informatie en aanmelden voor de webinars kan via w ww.cjgcursus.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter