Lekker de herfst in

Bodegraven-Reeuwijk – Voor sommige zijn het de donkere dagen die eraan komen, voor andere weer gezellig kaarsjes aan. Hoe je op de herfst reageert is voor iedereen anders, maar het is een feit. De dagen worden korter, het is eerder donker en het is een stuk kouder en natter. Hoewel we dit jaar natuurlijk niet mogelijk klagen over de herfstdagen.

Kortom veeg niet alleen de bladeren bij elkaar, maar ook lekker jezelf (ok, we weten dat dit niet voor iedereen even makkelijk is) en ga aan de slag met een paar gezellige tips. Kortom pak de herfstblues aan.

Lekker naar buiten
Een warme jas aan, een muts op en maak zo vaak als je kan gewoon een lekkere herfstwandeling. Met een geliefde, vriend of vriendin of maak gewoon een afspraak met jezelf. Weer of geen weer naar buiten. Zet eventueel een koptelefoon op met je favoriete muziek of luister naar een podcast. Even een uurtje voor jezelf en lekker lopen.

Het leven bestaat uit afspraken afspraken afspraken, probeer eens met jezelf voor jezelf die afspraak te maken. Wedden dat het je goed doet. Bovendien veel bewegen is niet alleen lekker voor je lijf, ook je hersenen hebben er baat bij.

Lekker thuis
Inderdaad de donkere dagen kunnen ook veel gezelligheid met zich meebrengen, dus ruim je huis op (dat hoeft niet alleen in het voorjaar), zet de meubels anders en steek s avonds gezellig kaarsjes aan of doe wat kleine lampjes aan.

Het hoeft helemaal niet kostbaar te zijn om voor de herfst een andere sfeer in huis te brengen. Kijk gewoon wat je nog hebt staan, geeft het eventueel een likje verf of struin eens rond bij een kringloopwinkel. Dikke sokken aan, een lekkere kop choco en lekker genieten van je eigen paleisje.

Lekker eten
Of het nu herfst is of niet, gezond eten is altijd belangrijk. Let erop dat je voldoende vers zelfbereid eten op het menu zet en eet het liefst groenten van het seizoen. Dat is niet alleen duurzaam, maar vaak ook veel lekkerder. Weerstand is belangrijk en bijvoorbeeld thee met gember, kaneel en jeneverbes schijnen weerstand verhogend te zijn.

Lekker feelgood kijken
Herfstblues of niet, wees eens kieskeurig met wat je kijkt op televisie of waar je naar luistert. Zap gewoon net zo lang tot dat je op televisie iets tegenkomt waar je blij van of wordt kies on demand een heerlijke film uit waar je warm van wordt.

Lekker slapen en ontspannen
Ontspannen is belangrijk en slapen hoort daarbij. Ga op tijd naar bed (zorg voor een frisse slaapkamer, daar slaap je nu eenmaal beter in, dus even luchten) en is je bed te koud, wat dacht je van een ouderwets kruik. Let erop dat je voldoende slaap krijgt en – mocht je die hebben – ga nu niet direct op je smartwatch kijken of je goed geslapen hebt, dat voel je toch zelf wel?😊.

Lekker elkaar opzoeken
Misschien wel de moeilijkste tip voor een steeds grotere groep mensen. Ondanks sociaal media staan we steeds verder van elkaar en zijn veel mensen behoorlijk eenzaam. De herfst betekent meer binnen leven en minder contacten. Probeer er bewust op uit te gaan en neem jezelf voor mensen te ontmoeten. Als ze niet naar jou komen, ga dan naar ze toe. Bijvoorbeeld in de Huizen van Alles waar allerlei activiteiten zijn. Wordt vrijwilliger of neem contact op met Sam Welzijn, misschien is er ergens een maatje voor je, waarmee je samen dingen kunt ondernemen. Gewoon doen.

Ook hiervoor geldt hetzelfde, het hoeft geen geld te kosten, dus ook al zit je krap bij kas, blijf vooral niet thuis zitten, ga er op uit.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp