Die auto past ons allemaal

Reeuwijk-Brug Wie heeft hem niet gespot in Reeuwijk-Brug. De politie Citroën 2cv. In de volksmond beter bekend als ‘lelijk eendje’. Trotse eigenaar is Jan van Manen. Het blijkt overigens niet zomaar een leuk nagebouwd autootje te zijn. Integendeel ooit deed dit knappe eendje daadwerkelijk dienst als politieauto.

Jan van Manen, zelf oud-politieman, vertelt dat destijds collega’s bijna letterlijk vochten om in auto te mogen rijden. Het betrof namelijk een 1 aprilgrap in 1980 door de commissaris van de verkeersdienst van de Amsterdamse verkeerspolitie.

De auto heeft slechts enkele dagen dienstgedaan als politie auto rondom 1 april 1980. Stond daarna in een showroom bij een dealer in Amsterdam gestaan en verdween vervolgens uit zicht.

De auto van Van Manen is een exacte kopie, inclusief zwaailicht en sirene die werken. Normaal gesproken is hij overigens wel verplicht om de zekering waarmee beiden in werking worden gesteld eruit te halen. Er mag niet mee gereden worden.

Speciaal voor EditieGroeneHart.nl gaf Jan van Manen een hele korte demonstratie.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp