P.Lastic geslaagde dansvoorstelling voor basisscholen Bodegraven-Reeuwijk in het Evertshuis

Bodegraven-Reeuwijk – Ruim 500 leerlingen van verschillende basisscholen uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk hebben afgelopen week de dansvoorstelling ‘Professor P.Lastic’ in het Evertshuis bezocht. De leerlingen van groepen 5 t/m 8 van o.a. het Vogelnest, de Willibrord/Milandschool, Beatrixschool en De Wegwijzer keken geboeid naar de dansers op het podium. Na de show deden ze actief mee met een workshop in de theaterzaal. Op een zwart/ wit geblokte dansvloer met een tijdmachine van kleine plastic boxen werd het verhaal door drie dansers van De Dansloods uitgebeeld en verteld. Het verhaal gaat over Professor P. Lastic, die houdt van plastic! Al haar uitvindingen zijn er van gemaakt. Haar nieuwste uitvinding is een tijdmachine, van plastic! Als de tijdmachine ineens blijkt te werken ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit dan gedacht… Stel je eens voor, het jaar 3021 en de wereld ziet er helemaal niet zo mooi uit. Alles is vies en vuil, je kunt er slecht ademen en ALLES is van plastic. Kunnen de professor en haar hulpjes nog wel terug naar het nu?


Foto’s: Alice Bekkering​

Dansworkshop
Na de voorstelling werden vragen gesteld als ‘wat heb je gezien’ en ‘waarom denk je dat de dansers deze beweging maakten’ of ‘hoe vaak gebruik jij een plastic rietje?’ Aan de hand van korte dansmoves uit de voorstelling werd in kleine groepjes met de leerlingen een mini-dans gemaakt. Een van de kinderen vroeg tijdens de workshop ‘hoe lang zijn jullie aan het repeteren geweest? ‘Ongeveer een maand lang, elke dag oefenen’, vertelde choreograaf Suzanne van den Hondel. 

Met vier dansvoorstellingen, verspreid over twee vrijdagochtenden hebben ruim 500 basisschoolleerlingen uit Reeuwijk, Bodegraven en Driebruggen de voorstelling kunnen zien in het Evertshuis. ‘Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen uit onze gemeente op jonge leeftijd kennismaken met dans, theater en cultuur’, licht Alice Bekkering (communicatie & jeugdprogrammering Evertshuis) toe. ‘Door het stellen van vragen en de leerlingen er actief bij te betrekken, kwam het verhaal van de Professor op een speelse manier nog meer tot leven. De dansers van De Dansloods hebben dat erg goed gedaan.’ Enkele enthousiaste reacties van kinderen: ‘Was echt leuk!’, ‘heel erg mooi! en ‘ik wil later ook danser worden!’

Gezien op vrijdag 8 en 15 oktober. Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven, 0172-618484.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp