Bodegraven-Reeuwijk Helpt “Praktische hulp gezocht voor minderjarige vluchtelingen”

Bodegraven-Reeuwijk – Sinds de tweede week van oktober vinden zo’n 40 minderjarige vluchtelingen tijdelijk onderdak in het Gr8-hotel in Bodegraven. Het zijn alleen reizende jongens tussen de 14 en 17 jaar. De afgelopen tijd is er door de inwoners van heel Bodegraven al veel kleding en spullen verzameld wat onder andere verzameld is bij het Rode Kruis. Ook hebben zich veel mensen gemeld om als vrijwilliger mee te helpen bij activiteiten, vervoer e.d.. Om dit wat meer te stroomlijnen en op een juiste manier te coördineren is er voor gekozen om de aanmeldingen hiervoor centraal te gaan verzamelen. 

Om de jongeren een veilig en goed verblijf te geven zijn we op zoek naar vrijwilligers voor allerlei uiteenlopende taken. Denk hierbij aan het bedenken en begeleiden van activiteiten, zoals sport, creatieve activiteiten, taalles of het verzorgen van vertaling, het wassen en drogen van de kleding, het vervoer naar een dokter, tandarts of naar activiteiten, het sorteren van kleding en het bemannen van het kledingwinkeltje wat er is ontstaan uit alle ingebrachte kleding. 

Wil je helpen? Meld je dan aan door het aanmeldformulier in te vullen op  www.bodegravenhelpt.nl. Voor al je vragen rondom dit initiatief kun je mailen naar  info@bodegravenhelpt.nl. Er zal dan contact met je worden opgenomen. 

Dit is een initiatief van burgers in samenwerking met o.a. COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers), Gemeente Bodegraven-Reeuwijk, VluchtelingenWerk Bodegraven-Reeuwijk en het Rode Kruis.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp