Rohda’76 trekt stijgende lijn door

Bodegraven – Never change a winning team. Op dat veel gehanteerde principe viel trainer Arjen Linstra terug in de uitwedstrijd tegen VEP. Na de overwinning van vorige week tegen Sportief (2-1) en het midweekse bekersucces tegen tweedeklasser Strijen (2-2 en winst na strafschoppen) zag de Rohda’76-oefenmeester geen reden om zijn basiselftal te wijzigen. Met succes. De blauwhemden zegevierden dik verdiend in Woerden met 0-3.

 ,,Het liep vooral de eerste helft als een tierelier,’’ keek Linstra tevreden terug op de eerste 45 minuten. Niet echt verwonderlijk, want halverwege de streekderby ging Rohda’76 al met 0-3 aan de leiding. 

Mitchell van Waveren verzendt zijn stift voor de 0-3.      (Beeld: Don van der Meer)

Na een goed half uur opende de jeugdige Rick Baelde de score: 0-1. Niet veel later verdubbelde routinier Daniël van Leeuwen de marge naar 0-2. De mooiste goal van de wedstrijd kwam van de slof van aanvoerder Mitchell van Waveren. Net voor het rustsignaal stiftte de Rohda’76-captain de bal in de kruising. En daarmee was de wedstrijd beslist en tegelijkertijd ontdaan van alle spanning. ,,Het enige dat ik mijn spelers kan verwijten is dat ze er in de tweede helft geen 5 of 6-0 van hebben gemaakt,’’ concludeerde de glunderende Linstra. De Bodegravers bezetten met zes punten uit vier wedstrijden een plek in de middenmoot.

Komende zaterdag ontvangt Rohda’76 het Zegveldse Siveo’60. De wedstrijd op sportcomplex De Broekvelden begint om 14.30 uur.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter