Vandaag open huis Groene HartHuys in Bodegraven

Bodegraven – Nadat gister de feestelijke opening was voor genodigden, opent vandaag het Groene HartHuys voor het eerst zijn deuren voor het grote publiek. Iedereen is welkom om tussen 10:00 en 17:00 een kijkje te komen nemen in de Bouwsteeg in Bodegraven .

De afgelopen maanden heeft een grote groep vrijwilligers gewerkt aan de transformatie van het historische Kaaspakhuis, waar voorheen een restaurant was gevestigd. ‘Onherhenkbaar geworden en een statement in Bodegraven-Reeuwijk op het gebied van kunst en cultuur, mooi dat dit er nu is’, was het commentaar van een van de gasten gistermiddag tijdens de opening.

De stichting ‘Het Groene HartHuys’ heeft grote ambities om een cultureel, kunst en historisch centrum te worden in het Groene Hart. Tijdens de opening, verricht door de gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland, mevrouw Willy de Zoete, kreeg de stichting een enorme impuls doordat er een behoorlijk bedrag aan subsidie werd toegekend. Het initiatief is een idee van de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk, de Historische Kring Bodegraven en de Kunstkring Bodegraven-Reeuwijk.

Het is de bedoeling dat het Groene HartHuys in de toekomst dagelijks open is tussen 10:00-17:00 uur. Meer informatie over het Groene HartHuys is hier te vinden.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp