Grandioze opening Groene HartHuys

Bodegraven – Onder grote belangstelling en in een heerlijk najaarzonnetje werd vanmiddag het Groene HartHuys in Bodegraven op feestelijke wijze geopend. Tal van belangstellenden uit de kunst, culturele en historische wereld als ook veel lokale politici hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging. Samen met gedeputeerde Willy de Zoete opende Peter Blanken, voorzitter van de stichting Het Groene HartHuys, het voormalige kaaspakhuis in de Bouwsteeg met het onthullen van een schilderij dat speciaal voor de gelegenheid was gemaakt door de Reeuwijkse abstracte kunstenares Margriet Blanken.

Gedeputeerde Willy de Zoete verraste de aanwezigen met de mededeling dat het Groene HartHuys een belangrijke subsidie toegekend heeft gekregen vanuit het provinciale Leader programma. Deze subsidie wordt door provincies toegekend aan vanuit de gemeenschap geleide lokale ontwikkelingen, waarmee wordt bijgedragen aan de plaatselijke ontwikkeling van plattelandsgebieden.

Tegelijkertijd met de onthulling van het schilderij kreeg burgemeester Erik van Heijningen uit handen van een van de medewerkster van Petra Flach Body Casting Nederland het kunstwerk Corona, dat de verbinding symboliseert tijdens de corona-lockdown.

Dankzij een grote groep vrijwilligers heeft het historische pand aan de Bouwsteeg in Bodegraven een volledige metamorfose ondergaan. Het idee ontstond destijds vanuit de ambitie van de initiatiefnemers, De Culturele Commissie Bodegraven Reeuwijk, De Historische Kring Bodegraven en De Kunstkring Bodegraven-Reeuwijk om Bodegraven-Reeuwijk als cultureel aantrekkelijke gemeente middenin het Groene Hart neer te zetten. Volgens Peter Blanken sluit het vandaag geopende kunst, cultuur en historisch centrum in Bodegraven naadloos aan bij deze wens.

Het is de bedoeling dat de locatie onderdak gaat bieden aan kunstexpositie, tentoonstellingen, muziekuitvoeringen, maar bijvoorbeeld ook aan workshops. Op de eerste etage is de Historische Kring Bodegraven gevestigd met een indrukwekkende collectie aan historisch beeldmateriaal. In de toekomst kunnen vanuit het Groene HartHuys culturele fietstochten worden ondernomen.

Zaterdag 16 december is het Open Huis en kunnen bezoekers van 10:00 tot 17:00 uur het Groene HartHuys in de Bouwsteeg 6 bezoeken.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp