Vol vertrouwen door! VVD lanceert conceptprogramma

Bodegraven-Reeuwijk – Onder het motto ‘Vol vertrouwen door!’ lanceert de lokale afdeling van de VVD vandaag zijn conceptprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Met het programma zet de VVD in op drie belangrijke speerpunten. Een evenwichtige verdeling tussen wonen, bedrijven en groen, een betere bereikbaarheid van de gemeente en tot slot het bouwen aan een financieel gezonde gemeente.

Het eerder gelanceerde drie motorenplan is in het programma losgelaten. Dat plan leidde tot een intern conflict binnen de lokale partij, waarbij oud-bestuursleden en twee fractieleden de partij verlieten. Volgens fractievoorzitter Robin Kersbergen was wat er deze zomer aan de hand was, meer dan waardeloos. ‘Maar zodra de storm gaat liggen moet je samen aan de slag en dat is aardig gelukt, er ligt nu een sterk programma’, voegt hij er aan toe.

Vooral het voorstel om de vakantiewoningen in het plassengebied een permanente woonbestemming te geven, stuitte op veel weerstand en praktische bezwaren. Ten aanzien van de toekomst van het plassengebied heeft de VVD zijn visie bijgedraaid en zet nu in op het behouden en versterken van het gebied. Permanente bewoning mag gedoogd worden, maar grootschalige ontwikkelingen zijn niet gewenst.

Wat betreft het toerisme vindt de partij dat er gezocht moet worden naar een goede oplossing waarin open vaarverbindingen tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Verduurzaming en energietransitie is een onderwerp waarvan de VVD het belang inziet, maar er bestaat geen behoefte om het beste jongetje van de klas te willen zijn. Veranderingen moeten stap voor stap gezet worden, waarbij het geen probleem is om het landelijk tempo te volgen, zolang dit maar betaalbaar is voor de inwoner.

Het volledige conceptprogramma is te vinden op https://bodegraven-reeuwijk.vvd.nl/nieuws/45712/vvd-presenteert-concept-programma-2022-2026

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp